Home Fijne feestdagen!

Fijne feestdagen!

Fijne feestdagen!
Namens onze hele brigade

Rick | Evelyn | Paul | Joost | Anne-Geertje | Sjors | Xennia | Laura | Teun | Joram | Christel | Elize

Kerst Paul, Chefkok, Heirloom
Paul’s Kerstrecept

Chocolade Parfait – 8 personen

500 milliliter Slagroom
225 gram Eidooier
250 gram Suiker
300 gram Couverture puur (speciale smeltchocolade)

Wil je een witte chocolade parfait maken? Gebruik dan 400 gram Couverture wit in plaats van de pure.

Klop de room met de helft van de suiker tot een dikke massa.

Doe de eidooiers in een kom en klop ze samen met de andere helft van de suiker tot het één geheel is.

Smelt vervolgens de chocolade au-bain marie.

 

Voeg het roommengsel, eidooier mengsel en de chocolade bij elkaar. Meng het geheel door het met een spatel om te scheppen.

Doe het mengsel in de gewenste vorm – of vormpjes- en plaats het geheel in de vriezer.

Puck bij de bruidstuin

Haal de parfait uit de vriezer als het volledig is bevoren.

Garneer de parfait met schijfjes appel en crumble van speculaas.

Geniet er van!