Een bijzonder afscheid op onze uitvaartlocaties in Utrecht

Afscheid nemen van een dierbare is het moeilijkste wat er is. Je kan dit alleen met de naaste familie doen, of juist ook veel vrienden en kennissen de gelegenheid voor een afscheid bieden. Bij de uitvaartlocaties van Heirloom is een uitvaart altijd persoonlijk. We doen er alles aan om een rouwbijeenkomst volledig naar jullie wensen vorm te geven.

Met onze drie bijzondere uitvaartlocaties in het centrum van Utrecht is er  alle ruimte om een herdenkingsbijeenkomst op jullie eigen manier te organiseren.

Van een bijeenkomst met alleen de intimi tot een afscheid met honderden belangstellenden, het is allemaal mogelijk. We denken uiteraard graag met jullie mee over welke manier van afscheid nemen het beste bij jullie past.

Iedere locatie heeft daarbij zijn eigen mogelijkheden en eigen sfeer. Wil je weten wat wij voor jullie kunnen betekenen? Wij zijn altijd bereikbaar voor overleg.

Een indicatie van de mogelijkheden vind je op onze tarievenlijst.

Huize Molenaar: voor een intiem afscheid in het centrum van Utrecht

Met haar knusse kamers en huiselijke sfeer is Huize Molenaar de ultieme locatie voor een afscheid in kleine kring, een intieme uitvaart. Huize Molenaar is gevestigd in een uit 1707 stammende patriciërswoning, sinds 1900 een geliefde plek om samen te komen. Ook voor het bijeenkomen na een afscheidsdienst in de Geertekerk is Huize Molenaar zeer geschikt. De drie ruimtes op de begane grond hebben een gezamenlijke capaciteit van 150 genodigden. Voor een condoleance of samenzijn na een afscheid zijn dit geliefde kamers.

 

Quiches Huize Molenaar

Natuurlijk bieden wij ook in culinair opzicht alle mogelijke keuzes aan. Van een specifieke wijn tot huisgemaakte hapjes, veel, zo niet alles, is mogelijk. We horen graag wat jullie wensen zijn en wat bij jullie past.

Geertekerk: Voor een uniek afscheid in het centrum van Utrecht

De Geertekerk is met haar sobere, ingetogen inrichting een zeer geliefde locatie om een afscheidsbijeenkomst in het centrum van Utrecht te organiseren. De rustieke kerkzaal is een fijne plek om samen te komen om in groter gezelschap afscheid te nemen van een dierbare. Hoewel de kerk nog steeds als zodanig wordt gebruikt, is het zeker geen voorwaarde dat de afscheidsdienst een religieus karakter moet hebben. Deze sfeervolle kerk kan gebruikt worden voor iedere afscheidsbijeenkomst.

De Geertekerk is wel onze locatie waar wij ook de mogelijkheid kunnen bieden een kerkdienst te organiseren. Niet alleen voor leden van de Remonstrantse gemeente, die in de kerk haar domicilie heeft, maar de Geertekerk biedt ook ruimte voor andere religieuze gezindten om een afscheidsbijeenkomst te organiseren.

De Geertekerk is met haar vrije vloer voor iedere rouwbijeenkomst op eigen wijze in te delen, van een traditionele kerk-opstelling, tot een intieme cirkel-opstelling tot een dwars-opstelling voor afscheidsbijeenkomsten met zeer veel belangstellenden. De kerk heeft een capaciteit van 150 tot 500 genodigden. Na afloop van de afscheidsbijeenkomst is er gelegenheid tot condoleren in de foyers van de kerk. Deze statige, maar warme ruimtes bieden genoeg ruimte om met familie en bekenden herinneringen op te halen en jouw dierbare te herdenken. Ook op deze locatie ontzorgen we je graag met alle mogelijke wensen op het gebied van eten en drinken. Van een uitgebreide koffietafel tot lekkere broodjes, het is allemaal mogelijk.

Uitvaartbijeenkomst op alle locaties van Heirloom

Natuurlijk is het ook mogelijk om de afscheidsbijeenkomst te organiseren op meerdere van onze locaties. Zo komt het regelmatig voor dat de directe familie eerst samenkomt in Huize Molenaar om daar in kleine, intieme kring afscheid te nemen van de overledene. Alle belangstellenden worden ondertussen ontvangen in de Geertekerk om de herdenkingsdienst bij te wonen. Na afloop van de bijeenkomst is er dan gelegenheid tot condoleren en samenzijn .

Zijn de uitvaartlocaties in het centrum van Utrecht goed bereikbaar?

Een uitvaart in Utrecht is, door de centrale ligging, voor alle belangstellenden goed te bereizen. Zowel per auto als met openbaar vervoer zijn al onze locaties in het historische centrum van Utrecht zelfs zeer goed bereikbaar. Voor mindervaliden zijn er ook diverse mogelijkheden in de directe omgeving van onze locaties. Ook onze locaties zelf zijn goed rolstoeltoegankelijk.

Hoe te handelen na een overlijden?

Op de website van de rijksoverheid vind je veel praktische informatie over zaken die geregeld moeten worden rondom een overlijden. En daar vind je ook specifieke informatie over op welke termijn een uitvaart georganiseerd moet worden.

Veruit de meeste uitvaarten worden georganiseerd met behulp van een uitvaartondernemer. Deze bedrijven kunnen je goed begeleiden in deze moeilijke dagen en je goed adviseren in alle beslissingen die je in korte tijd moet nemen.

Wat kunnen wij voor jullie betekenen voor een afscheidsbijeenkomst?

In de dagen voor de uitvaart nemen we jouw wensen door, meestal samen met de uitvaartbegeleider. Om te zorgen dat de bijeenkomst perfect verloopt, leggen we alle afspraken tot in detail vast. Van het klokken luiden tot de duur van de fotopresentatie, welke kaarsen op welk moment aangestoken worden tot het serveren van de gewenste drankjes en hapjes, we doen er alles aan om het afscheid zo mooi mogelijk te laten verlopen.

Of het nu gaat om een afscheidsdienst, herdenking of condoleance, we organiseren het allemaal voor jullie. Ook een herdenkingsdiner of koffietafel zijn opties die we jullie kunnen bieden. Voor alles wat we jullie bieden, geldt dat we het helemaal kunnen aanpassen naar jullie wensen. Voor ons staat voorop dat het afscheid zo mooi mogelijk voor jullie verloopt en wij dragen daar graag ons kleine steentje aan bij.

Wil je met ons persoonlijk overleggen wat wij voor jullie kunnen betekenen? Wij zijn altijd bereikbaar.