Congres in Utrecht? Onze congreslocaties in het centrum.

Met onze monumentale locaties in het centrum van Utrecht hebben we de meest inspirerende locaties om jouw congres in Utrecht net even dat extra’s te bieden. Zowel voor een congres voor honderden gasten als voor een hei-sessie voor een klein gezelschap hebben wij altijd een passende plek. Bij ons vind je altijd een geschikte congreslocatie in Utrecht, op loopafstand van station Utrecht Centraal.

In totaal hebben we maar liefst 30 ruimtes beschikbaar, verspreid over de drie locaties van Heirloom, die kunnen dienen als break-out-rooms. Onze grootste conferentiezaal, de kerkzaal van de Geertekerk, kan 500 gasten herbergen. Terwijl onze kleinste vergaderkamer, de Opkamer van Huize Molenaar, geschikt is voor een heel kleine bijeenkomst van 5 personen.

 

Meest gangbare presentatiemiddelen bij je congres in Utrecht

We hebben de meest gangbare presentatiemiddelen in huis, in onze plenaire congreszalen is geluidsversterking standaard aanwezig. Voor nagenoeg al onze zalen en kamers geldt dat de ruimte flexibel in te richten is. Van een lezing in een theater-opstelling voor 150 personen tot een kleine workshop voor 10 personen in een kring-opstelling. Veel, zo niet alles, is mogelijk in deze congreslocatie in Utrecht

Dit geldt ook voor de mogelijkheden die wij je op culinair terrein kunnen bieden. Van de vers gezette filterkoffie bij een vergadering tot een walking dinner als afsluiting van een congres, van een ontbijt tot een uitgebreid diner in Utrecht: het kan allemaal!

We denken graag met je mee over welke ruimtes, opstelling en invulling het beste past bij jouw bijeenkomst! Wil je weten of wij kunnen verzorgen wat jij wilt? Neem dan contact met ons op.

Vergadering in de Pauluskamer, Huize Molenaar
Vergaderen in Utrecht, in Huize Molenaar

Deze patriciërswoning (uit 1707) is al sinds 1900 een geliefde congres locatie in Utrecht voor bijeenkomsten in besloten kring. Waar de nadruk in de eerste decennia lag op feestelijke diners en soirees, is het nu alweer jaren een zeer gewilde locatie voor vergaderingen en kleine congressen in het centrum van Utrecht. De tien stijlkamers hebben ieder hun eigen stijl en sfeer, van de moderne Lounge tot de serre-achtige Tuinkamer. En van de zakelijke Pauluskamers op zolder tot de romantische Suite op de begane grond. Voor iedere zakelijke bijeenkomst is er een passende kamer beschikbaar!

Onze grootste congres­locatie in Utrecht: de Geertekerk in Utrecht

De Geertekerk staat al bijna 1000 jaar te schitteren op haar plekje aan de Catharijnesingel in Utrecht. Al jaren zeer geliefd als concertlocatie door de fantastische akoestiek, maar ook een geweldige congreslocatie voor grotere gezelschappen van 150 tot 500 personen. Dat de kerk ook nog wordt gebruikt door de Remonstrantse Gemeente Utrecht, geeft de kerk een nog uniekere sfeer. Met recht een verborgen parel voor grotere zakelijke bijeenkomsten, zoals congressen, lezingen en symposia.

Duurzaamheid op de congreslocaties in het centrum van Utrecht

Congreslocatie in Utrecht waar duurzaamheid hoog in het Vaandel staat.

Natuurlijk hebben wij duurzaam werken hoog in het vaandel staan. Wij zetten ons in voor behoud en verbetering van Utrechts erfgoed. We streven er naar de locaties die wij mogen openen voor publiek, op de meest verantwoorde wijze te exploiteren. Waar nodig en mogelijk herstellen we de panden weer in oude luister. Renovatieprojecten grijpen wij aan om de locaties nog verder te verduurzamen.

Wij investeren uitsluitend in duurzame, en waar mogelijk milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen zoals bijvoorbeeld gasovens.

We leveren afval gescheiden aan, oliën en vetten worden door een extern bedrijf opgehaald en hergebruikt. Onze keuken beperkt het (duurzame) elektriciteitsverbruik middels een speciaal regelsysteem (Ecotron).

Daarnaast koken wij zoveel mogelijk met gebruik van biologische producten en kan op verzoek ook geheel biologisch koken voor jullie gezelschap. Wij bieden standaard een volledig vegetarisch menu aan en streven er naar om onze vlees- en visproducten zoveel mogelijk te beperken.

Vergadertafel Pauluskamer Voor Huize Molenaar
Vergader­locaties in het centrum van Utrecht

Voor het beleggen van een vergadering in het centrum van Utrecht hebben wij tal van mogelijkheden. Bij kleinere gezelschappen zijn de stijlkamers van Huize Molenaar zeer geliefd. De sfeervolle, huiselijke ruimtes lenen zich uitstekend voor hei-sessies, boardroom-meetings, trainingen en workshops voor groepen tot 50 personen.

Een congres in het centrum van Utrecht

Wil je een congres organiseren in het centrum van Utrecht op een unieke locatie?

Een grote kerkzaal voor je congres in Utrecht

De Geertekerk beschikt over een grote kerkzaal met een maximale capaciteit van 550 gasten. Doordat de kerk geen vaste opstelling heeft, zijn alle denkbare opstellingen mogelijk, van een klassieke kerk-opstelling tot een Lagerhuis-opstelling, alles is mogelijk. De foyers, aan weerszijden van de kerk, zijn mooie ruimtes voor de welkomstkoffie en de pauzes tijdens het congres.

Geertekerk Congres
Een symposium in het centrum van Utrecht

Onze locaties lenen zich ook uitstekend voor een symposium in het centrum van Utrecht. Doordat Huize Molenaar op steenworp afstand van het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht ligt, verzorgen wij zeer regelmatig symposia ter opluistering van de komst of afscheid van een hoogleraar. Voor grotere symposia in het centrum van Utrecht, is ook de Geertekerk een zeer geschikte locatie. Voor alle onze locaties geldt dat er van oudsher een sterke band is met de Universiteit van Utrecht. Zo was het tot ver in de jaren ’70 de standaard om na een oratie of promotie in het Academiegebouw aan het Domplein, de receptie en het diner aansluitend in Huize Molenaar te organiseren. Ook menig promotiefeest is daar gevierd. Ook nu is het nog heel gebruikelijk om een van de locaties van Heirloom in het centrum van Utrecht te gebruiken voor een symposium, promotieborrel of oratiediner.

Wat is een city conference?

Voor grote, internationale congressen hebben wij het “city conference” concept ontwikkeld. Samen met onze collega’s van de Domkerk en Utrecht City Hotels ontzorgen we je waar mogelijk. De plenaire gedeeltes van je congres in Utrecht vinden plaats in de Domkerk, een schitterende, sfeervolle ruimte, geschikt voor maximaal 650 gasten. De korte wandelafstand van de Domkerk naar de break-outrooms in de Geertekerk en Huize Molenaar. Ondertussen praten onze stadsgidsen je gezelschap bij over de rijke historie van Utrecht. Voor het serveren van de lunch zijn diverse mogelijkheden in onze locaties!

Na de plenaire afsluiting in de Domkerk, kunnen we al je gasten ontvangen in de Geertekerk voor een afsluitende borrel. Natuurlijk kunnen we ook een private dinner in Utrecht of dinerbuffet voor je verzorgen. We overleggen graag waar je voorkeur naar uitgaat!

Aan het einde van de dag hebben we voor je gasten maar liefst 7 hotels om uit te kiezen, allemaal unieke locaties met een eigen uitstraling. En de volgende dag? Die vullen we weer helemaal anders in, om je gasten dan ook een verrassend en gevarieerd programma te bieden!

Wil je weten of wij kunnen verzorgen wat jij wilt? Neem dan contact met ons op.

Eten & drinken op de congres­locaties van Heirloom

Congres­locaties in het centrum van Utrecht

Op alle congres- en vergaderlocaties van Heirloom in het centrum van Utrecht wordt de catering verzorgd door Cuisinier Molenaar (sinds 1892). Van oudsher gespecialiseerd in feestelijke diners voor grote groepen, maar nu al decennia zeer bedreven in het verzorgen van zakelijke gasten. Met veel liefde worden onze gasten in culinair opzicht verwend met onze vergader- en congresarrangementen, met de beste lokale en biologische producten. Onze chefs verrassen je met huisgemaakte afternoon breaks, heerlijk cakes en bijzondere hapjes bij de afsluitende borrel. Na afloop verzorgen we ook graag een op maat gemaakt diner voor jou en jouw gasten.

Contact