Home Over ons

Over ons

Heirloom – Venues of Utrecht

Heirloom opent de mooiste monumenten van Utrecht. Indrukwekkende ruimtes met een eigen identiteit en karakter. Tijdloos, met aandacht en oog voor detail. Wij zorgen voor een onvergetelijke bijeenkomst.

Heirloom (de Engelse vertaling van “erfstuk”) zet zich in voor het behoud en verbetering van Utrechts erfgoed door middel van tophoreca.

Omzetgroei en winstmaximalisatie zijn geen doel, maar een middel om onze doelstellingen te bereiken.

Heirloom is verantwoordelijk voor de exploitatie van Paushuize, de Geertekerk en Huize Molenaar. Cuisinier Molenaar is het bedrijfsonderdeel dat zorgt draagt voor de gastvrijheid en de culinaire omlijsting van onze bijeenkomsten.

Voor organisatoren van bijeenkomsten zijn we één loket, voor het vinden van de perfecte locatie tot het verzorgen van de bijeenkomst. De eigenaren van de monumenten ontzorgen we op allerlei mogelijke manieren, passend bij de wensen van de locatie.

Onze brigade

Tom

Locatiemanager Paushuize

Tom werkt al sinds 2014 bij Heirloom. Na zijn afstuderen aan de Hotelschool The Hague is hij werkzaam als locatiemanager. Tom staat bekend om zijn zeer punctuele voorbereiding, zijn technische kennis en natuurlijk zijn grote voorliefde voor winegums en Engelse drop.

Mitzi

Locatiemanager Huize Molenaar

Sinds 2018 ons energieke zonnetje in huis en sinds februari 2020 is Mitzi de grote baas van Huize Molenaar. Net als Tom heeft zij de Hogere Hotelschool afgerond, na een Master Management of Innovation is ze toch weer teruggekeerd naar het vak waar haar passie ligt en legt ze onze gasten in de daarvoor bestemde watten.

Evelyn

Sales & Events

Evelyn is al jaren de vaste ‘stem’ van Heirloom en voor veel van onze gasten de meer dan zeer vertrouwde contactpersoon om toekomstige bijeenkomsten mee te bespreken. Door haar zeer ruime ervaring kan Evelyn als geen ander meedenken en adviseren hoe een evenement het beste georganiseerd kan worden.  Daarnaast voelt Evelyn feilloos aan wanneer het ‘theetijd’ is voor haar collega’s en wanneer het beter is om de befaamde combinatie cola met nootjes te suggereren.

Bastiaan

Medewerker bediening

Bastiaan werkt sinds 2017 bij Heirloom en is vaak terug te vinden op de werkvloer, met zijn grote glimlach op zíjn gezicht gebeiteld. Daarnaast kunnen we Bastiaan niet gelukkiger maken als hij mee ‘op pad’ mag om Heirloom aan nieuwe organisaties te presenteren of als er weer nieuwe (marketing)plannen gesmeed kunnen worden.

Anton

Ober-kelner (sinds 1982)

Anton is al bijna 4 decennia ons rotsvaste baken in de bediening. Al bijna 20 jaar gepensioneerd, maar waakt nog steeds over “zijn” Huize Molenaar.  Hij kent al onze vaste gasten en al onze vaste gasten kennen hem.  Voorziet al zijn (veel jongere) collega’s van verse koffie en leert nieuwe medewerkers hoe ‘het spel’ gespeeld moet worden. En vertelt natuurlijk graag over het vroeger was, in de goede, oude tijd van typemachines en correctielinten.

Tim

Locatiemanager Geertekerk

Als geo-wetenschapper is het niet meer dan logisch dat Tim de scepter zwaait over het oudste gebouw (met de oudste stenen) uit ons portfolio. Tim is sinds 2015 bij ons werkzaam en draagt dus al jaren zijn steentje bij aan de tevredenheid van onze gasten.  Als een van de meest ervaren krachten in de bediening, zorgt hij er ook voor dat de befaamde ‘nazit’ nog regelmatig in ere wordt gehouden.

André

Chef-kok

André is het culinaire geweten van ons bedrijf. Sinds de jaren ’80 kookt hij op sterren-niveau, toch zijn z’n drive en passie onverminderd groot. André verzorgt met zijn brigade op onze locaties alle culinaire verwennerijen waarmee wij onze gasten mogen verrassen. Wie ooit een van André’s legendarische groentegerechten heeft geproefd, wil nooit meer anders.

Christel

Administratie

Christel is een van de stille krachten op de achtergrond die Heirloom draaiende houden. Al meer dan 15 jaar zorgt Christel voor alle administratieve taken en zaken die voortvloeien uit onze bedrijfsvoering. En terloops houdt ze de kennis en kunde van de Duitse taal van haar collega’s op peil.

Rick

Directie

Als student in 2006 bij Huize Molenaar begonnen en sindsdien niet meer weg te denken bij Heirloom. Kent als zeer ervaren kracht alle ins and outs van het bedrijf en is op hoogtijdagen nog graag actief op de werkvloer.  Beschouwt de wijnkelder als zijn domein en voorziet zowel de gasten als zijn collega’s graag van informatie over wat er onder de kurk (of schroefdop) zit.

Ben

Locatiemanager Huize Molenaar

Vormt samen met Anton de éminence grise van Huize Molenaar en is voor veel gasten ‘meneer Molenaar’. Weet daarnaast zijn collega’s iedere dag weer op te vrolijken met een zelfbedachte tekst op een bekend lied.  Sinds 2019 is Ben daarnaast de trotse naamgever van ons eigen bier, de “Ben”.

Elize

Marketing & Events

Elize waakt over onze mediakanalen en is initiator van onze inspanningen voor diverse goede doelen. Door haar journalistieke achtergrond en haar academische vorming als religie-wetenschapper is zij de perfecte gesprekpartner voor (familie)bijeenkomsten die in de Geertekerk worden gehouden. Daarnaast heeft ze een stille wens om ook als patissier aan de slag te gaan: ze verrast haar collega’s zeer regelmatig met huisgemaakte taarten.

Diner in de Beelaerts van Bloklandzaal
Geertekerk theateropstelling
diner balzaal
Diner Tuinkamer
Diner in de Suite, Huize Molenaar
Duurzaamheid

Wij investeren uitsluitend in duurzame, en waar mogelijk milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen zoals bijvoorbeeld gasovens. We leveren afval gescheiden aan, oliën en vetten worden door een extern bedrijf opgehaald en hergebruikt. Onze keuken beperkt het (duurzame) elektriciteitsverbruik middels een speciaal regelsysteem (Ecotron), maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische producten en kan op verzoek ook geheel biologisch koken voor uw gezelschap.

Pothoven met bakfiets
Hofleverancier

Het Hofleverancierschap wordt toegekend aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio, uitstekende kwaliteit leveren en van onbesproken gedrag zijn.

Het was een ‘lang gekoesterde wensch’ van Jacob Molenaar om zich Hofleverancier te mogen noemen. In 1936 werd deze eer hem toegekend.

Familie diner Huize Molenaar

Na zijn overlijden duurde het tot 1952 tot het hofleverancierschap werd verleend aan zijn dochter, mejuffrouw Molenaar. Na haar pensionering verdween het wapen weer van de gevel.

Bij het 100-jarig bestaan van Huize Molenaar werd het predicaat voor de derde keer uitgereikt.
In 2019 heeft Zijne Masjesteit besloten het hofleverancierschap van Huize Molenaar te herbestendigen tot 2044.

Hortense Salon, in Paushuize
Kom je ons team versterken?

Wij zijn altijd op zoek naar jong en oud talent!

Vacatures