Home Over ons

Over ons

Heirloom – Venues of Utrecht

Heirloom opent de mooiste monumenten van Utrecht. Indrukwekkende ruimtes met een eigen identiteit en karakter. Tijdloos, met aandacht en oog voor detail. Wij zorgen voor een onvergetelijke bijeenkomst.

Heirloom (de Engelse vertaling van “erfstuk”) zet zich in voor het behoud en verbetering van Utrechts erfgoed door middel van tophoreca.

Omzetgroei en winstmaximalisatie zijn geen doel, maar een middel om onze doelstellingen te bereiken.

Heirloom is verantwoordelijk voor de exploitatie van de Geertekerk en Huize Molenaar. Cuisinier Molenaar is het bedrijfsonderdeel dat zorg draagt voor de gastvrijheid en de culinaire omlijsting van onze bijeenkomsten.

Voor organisatoren van bijeenkomsten zijn we één loket, voor het vinden van de perfecte locatie tot het verzorgen van de bijeenkomst. De eigenaren van de monumenten ontzorgen we op allerlei mogelijke manieren, passend bij de wensen van de locatie.

Onze brigade

Anne-Geertje

Operationeel manager 

Onverstoorbare alleskunner die de Hoge Hotelschool in het zuiden des lands heeft doorlopen. Bakt daarnaast de lekkerste bananenbroden en is daarmee een geduchte concurrent voor zowel Paul als Elize op het gebied van de patisserie.

Xennia

Operationeel manager 

Wist bij haar geboorte al zo’n beetje dat dit werk haar roeping was. En is dus, in al haar jeugdigheid, zeer ervaren. Haar grootste wens is het organiseren van dinner shows, dus hou onze nieuwsbrief goed in de gaten, want het zou zomaar kunnen zijn dat…

Paul

Chef-kok

Paul is het organisatorische en culinaire brein van de keuken. Als afgestudeerd natuurvoedingskundige is Paul zeer bedreven in het samenstellen van menu’s voor gasten met uitgebreidere dieetwensen.  Op de verzoeken die we geregeld krijgen voor het maken van (zeer specifieke) gerechten, reageert hij op Pippi Langkous-achtige wijze: ‘nog nooit gemaakt, maar dat gaat wel lukken’.

Evelyn

Sales & Events

Evelyn is al jaren de vaste ‘stem’ van Heirloom en voor veel van onze gasten de meer dan zeer vertrouwde contactpersoon om toekomstige bijeenkomsten mee te bespreken. Door haar zeer ruime ervaring kan Evelyn als geen ander meedenken en adviseren hoe een evenement het beste georganiseerd kan worden.  Daarnaast voelt Evelyn feilloos aan wanneer het ‘theetijd’ is voor haar collega’s en wanneer het beter is om de befaamde combinatie cola met nootjes te suggereren.

Joost

Sous-chef

Joost is sinds het voorjaar van 2021 op dagelijkse basis te vinden in onze keukens, waar hij samen met Paul op Buurman & Buurman-achtige wijze leiding geeft aan het keukenteam. Gelukkig met in de regel betere resultaten dan voornoemde heren. Joost is het best te omschrijven als een liefhebber pur sang: liefhebber van lekker eten, liefhebber van de historie van onze panden, liefhebber van zijn eigen tuin. De rest van het team is dan weer een liefhebber van Joost, altijd ontspannen en voor iedereen een luisterend oor. Daarnaast is Joost ook nog dol op afwassen, waar zijn collega’s hem dan ook graag alle ruimte voor geven!

Joram

Sommelier-Vinoloog     

Met Joram heeft Heirloom een heuse ‘connaisseur’ op het gebied van wijnen in huis. Na een jarenlange opleiding draagt Joram met (terechte) trots de titel van vinoloog. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden als medewerker bediening, is Joram verantwoordelijk voor de selectie van de wijnen die wij bij onze verschillende menu’s schenken. Het is altijd weer een verrassing wat er onder de kurk vandaan komt, maar 1 ding is zeker: de wijnen van Joram zijn altijd een feest voor de smaakpapillen!

Sjors

Zelfstandig werkend kok

Onverstoorbare alles-kunner in onze keuken. Heeft een achtergrond in de geo-wetenschappen, combineert dat met allerhande kennis van groente en fruit uit zijn “roots”, het Westland. Spijkert de kennis van zijn collega’s na werktijd graag bij met liedjes uit datzelfde Westland.

Christel

Administratie

Christel is een van de stille krachten op de achtergrond die Heirloom draaiende houden. Al meer dan 15 jaar zorgt Christel voor alle administratieve taken en zaken die voortvloeien uit onze bedrijfsvoering. En terloops houdt ze de kennis en kunde van de Duitse taal van haar collega’s op peil.

Rick

Directie

Als bijbaan naast zijn studie Bestuurs- & Organisatiewetenschappen in 2006 bij Huize Molenaar begonnen en sindsdien niet meer weg te denken bij Heirloom. Kent als zeer ervaren kracht alle ins and outs van het bedrijf, staat zijn collega’s met (ongevraagde) raad en daad terzijde en wil zich op hoogtijdagen altijd graag melden in ‘Pothoven’ om zich op de werkvloer nuttig te maken.

Anton

Ober-kelner (sinds 1982)

Anton is al ruim 4 decennia ons rotsvaste baken in de bediening. Al bijna 20 jaar gepensioneerd, maar waakt nog steeds over “zijn” Huize Molenaar.  Hij kent al onze vaste gasten en al onze vaste gasten kennen hem.  Voorziet al zijn (veel jongere) collega’s van verse koffie en leert nieuwe medewerkers hoe ‘het spel’ gespeeld moet worden. En vertelt natuurlijk graag over het vroeger was, in de goede, oude tijd van typemachines en correctielinten.

Ben

Ober-kelner

Vormt samen met Anton de éminence grise van Huize Molenaar en is voor veel gasten ‘meneer Molenaar’. Weet daarnaast zijn collega’s iedere dag weer op te vrolijken met een zelfbedachte tekst op een bekend lied.  Sinds 2019 is Ben daarnaast de trotse naamgever van ons eigen bier, de “Ben”.

Elize

Marketing & Events

Elize waakt over onze mediakanalen en is initiator van onze inspanningen voor diverse goede doelen. Door haar journalistieke achtergrond en haar academische vorming als religie-wetenschapper is zij de perfecte gesprekpartner voor (familie)bijeenkomsten die in de Geertekerk worden gehouden. Daarnaast heeft ze een stille wens om ook als patissier aan de slag te gaan: ze verrast haar collega’s zeer regelmatig met huisgemaakte taarten.

Geertekerk theateropstelling
Diner Tuinkamer
Diner in de Suite, Huize Molenaar
Duurzaamheid

Wij investeren uitsluitend in duurzame, en waar mogelijk milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen zoals bijvoorbeeld gasovens. We leveren afval gescheiden aan, oliën en vetten worden door een extern bedrijf opgehaald en hergebruikt. Onze keuken beperkt het (duurzame) elektriciteitsverbruik middels een speciaal regelsysteem (Ecotron), maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische producten en kan op verzoek ook geheel biologisch koken voor uw gezelschap.

Pothoven met bakfiets
Hofleverancier

Het Hofleverancierschap wordt toegekend aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio, uitstekende kwaliteit leveren en van onbesproken gedrag zijn.

Het was een ‘lang gekoesterde wensch’ van Jacob Molenaar om zich Hofleverancier te mogen noemen. In 1936 werd deze eer hem toegekend.

Familie diner Suite Huize Molenaar

Na zijn overlijden duurde het tot 1952 tot het hofleverancierschap werd verleend aan zijn dochter, mejuffrouw Molenaar. Na haar pensionering verdween het wapen weer van de gevel.

Bij het 100-jarig bestaan van Huize Molenaar werd het predicaat voor de derde keer uitgereikt.
In 2019 heeft Zijne Majesteit besloten het hofleverancierschap van Huize Molenaar te herbestendigen tot 2044.

De brigade van Heirloom, Huize Molenaar, Dominique Egging Fotografie 5
Kom je ons team versterken?

Wij zijn altijd op zoek naar jong en oud talent!

Vacatures