Onze bijzondere en inspirerende vergaderlocaties in het centrum van Utrecht

Met onze monumentale locaties in het centrum van Utrecht hebben we de meest bijzondere vergaderlocaties om jouw bijeenkomst net even dat extra’s te bieden. Zowel voor een congres voor honderden gasten als voor een hei-sessie voor een klein gezelschap hebben wij altijd een passende plek. Bij ons vind je altijd een inspirerende congreslocatie in Utrecht, op loopafstand van station Utrecht Centraal.

In totaal hebben we maar liefst 30 bijzondere vergaderruimtes beschikbaar, verspreid over de locaties van Heirloom, die kunnen dienen als break-out-rooms. Onze kleinste vergaderkamer, de Opkamer van Huize Molenaar, is geschikt voor een heel kleine bijeenkomst van 5 personen, terwijl onze grootste conferentiezaal, de kerkzaal van de Geertekerk, kan 500 gasten herbergen.

We hebben de meest gangbare presentatiemiddelen in huis, in onze plenaire congreszalen is geluidsversterking standaard aanwezig. Voor nagenoeg al onze zalen en kamers geldt dat deze bijzondere vergaderruimtes flexibel in te richten zijn. Van een lezing in een theater-opstelling voor 150 personen tot een kleine workshop voor 10 personen in een kring-opstelling. Veel, zo niet alles, is mogelijk.

Dit geldt ook voor de mogelijkheden die wij je op culinair terrein kunnen bieden. Van de vers gezette filterkoffie bij een vergadering tot een walking dinner als afsluiting van een congres, van een ontbijt tot een uitgebreid diner: bij onze bijzondere vergaderlocaties kan het allemaal!

We denken graag met je mee over welke ruimtes, opstelling en invulling het beste past bij jouw bijeenkomst!

Vergadertafel Pauluskamer Voor Huize Molenaar
Vergaderen in Utrecht, in Huize Molenaar

Deze patriciërswoning (uit 1707) is al sinds 1900 een geliefde locatie voor bijeenkomsten in besloten kring. Waar de nadruk in de eerste decennia lag op feestelijke diners en soirees, is het nu alweer jaren een zeer gewilde locatie voor vergaderingen en kleine congressen in het centrum van Utrecht. De tien stijlkamers hebben ieder hun eigen stijl en sfeer, van de moderne Lounge tot de serre-achtige Tuinkamer. En van de zakelijke Pauluskamers op zolder tot de romantische Suite op de begane grond. Voor iedere zakelijke bijeenkomst is er een passende kamer beschikbaar! Natuurlijk kunnen wij ook aansluitend een business diner in Utrecht verzorgen.

Onze grootste congreslocatie: de Geertekerk in Utrecht

De Geertekerk staat al bijna 1000 jaar te schitteren op haar plekje aan de Catharijnesingel. Al jaren zeer geliefd als concertlocatie door de fantastische akoestiek, maar ook een geweldige congreslocatie voor grotere gezelschappen van 150 tot 500 personen. Dat de kerk ook nog wordt gebruikt door de Remonstrantse Gemeente Utrecht, geeft de kerk een nog uniekere sfeer. Met recht een verborgen parel voor grotere zakelijke bijeenkomsten, zoals congressen, lezingen en symposia.

Duurzaamheid op bijzondere vergaderlocaties in het centrum van Utrecht

Natuurlijk hebben wij duurzaam werken hoog in het vaandel staan. Wij zetten ons in voor behoud en verbetering van Utrechts erfgoed. We streven er naar de locaties die wij mogen openen voor publiek, op de meest verantwoorde wijze te exploiteren. Waar nodig en mogelijk herstellen we de panden weer in oude luister. Renovatieprojecten grijpen wij aan om de locaties nog verder te verduurzamen.

Wij investeren uitsluitend in duurzame, en waar mogelijk milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen zoals bijvoorbeeld gasovens. We leveren afval gescheiden aan, oliën en vetten worden door een extern bedrijf opgehaald en hergebruikt. Onze keuken beperkt het (duurzame) elektriciteitsverbruik middels een speciaal regelsysteem (Ecotron).

Daarnaast koken wij zoveel mogelijk met gebruik van biologische producten en kan op verzoek ook geheel biologisch koken voor jullie gezelschap. Wij bieden standaard een volledig vegetarisch menu aan en streven er naar om onze vlees- en visproducten zoveel mogelijk te beperken.

Huize Molenaar Ties Mitzi Elize
Inspirerend vergaderen in het centrum van Utrecht

Voor het beleggen van een vergadering in het centrum van Utrecht hebben wij tal van mogelijkheden. Bij kleinere gezelschappen zijn de stijlkamers van Huize Molenaar zeer geliefd. De sfeervolle, huiselijke ruimtes lenen zich uitstekend voor hei-sessies, boardroom-meetings, trainingen en workshops voor groepen tot 50 personen.

Een bijzonder congres in het centrum van Utrecht

Wil je een congres organiseren in het centrum van Utrecht op een unieke locatie? Huize Molenaar is de meest bijzondere locatie op steenworp afstand van de dom. Met 10 verschillende vergaderruimtes is er altijd een passende stijlkamer en zijn de mogelijkheden eindeloos.

De Geertekerk beschikt over een grote kerkzaal met een maximale capaciteit van 550 gasten. Doordat de kerk geen vaste opstelling heeft, zijn alle denkbare opstellingen mogelijk, van een klassieke kerk-opstelling tot een Lagerhuis-opstelling, alles is mogelijk. De foyers, aan weerszijden van de kerk, zijn mooie ruimtes voor de welkomstkoffie en de pauzes tijdens het congres. Natuurlijk zijn deze ruimtes ook zeer geschikt om met het hele gezelschap te lunchen of om na afloop van je congres in het centrum van Utrecht een netwerk-borrel te drinken.

Een symposium in het centrum van Utrecht

Onze locaties lenen zich ook uitstekend voor een symposium in het centrum van Utrecht. Doordat Huize Molenaar op steenworp afstand van het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht ligt, verzorgen wij zeer regelmatig symposia ter opluistering van de komst of afscheid van een hoogleraar. Voor grotere symposia in het centrum van Utrecht, is ook de Geertekerk een zeer geschikte locatie. Voor alle onze locaties geldt dat er van oudsher een sterke band is met de Universiteit van Utrecht. Zo was het tot ver in de jaren ’70 de standaard om na een oratie of promotie in het Academiegebouw aan het Domplein, de receptie en het diner aansluitend in Huize Molenaar te organiseren. Ook menig promotiefeest is daar gevierd. Ook nu is het nog heel gebruikelijk om een van de locaties van Heirloom in het centrum van Utrecht te gebruiken voor een symposium, promotieborrel of oratiediner.

Wat is een city conference?

Voor grote, internationale congressen hebben wij het “city conference” concept ontwikkeld. Samen met onze collega’s van de Domkerk en Utrecht City Hotels ontzorgen we je waar mogelijk. De plenaire gedeeltes van je congres in Utrecht vinden plaats in de Domkerk, een schitterende, sfeervolle ruimte, geschikt voor maximaal 650 gasten. De korte wandelafstand van de Domkerk naar de break-outrooms in de Geertekerk en Huize Molenaar praten onze stadsgidsen je gezelschap bij over de rijke historie van Utrecht.

Voor het serveren van de lunch zijn diverse mogelijkheden, deze kunnen we serveren in de stijlkamers van Huize Molenaar, maar ook op de boot, tijdens een rondvaart door de Utrechtse grachten! Na de plenaire afsluiting in de Domkerk, kunnen we al je gasten ontvangen in de Geertekerk voor een afsluitende borrel. Natuurlijk kunnen we ook een diner of dinerbuffet voor je verzorgen. We overleggen graag waar je voorkeur naar uitgaat!

Aan het einde van de dag hebben we voor je gasten maar liefst 7 hotels om uit te kiezen, allemaal unieke locaties met een eigen uitstraling. En de volgende dag? Die vullen we weer helemaal anders in, om je gasten dan ook een verrassend en gevarieerd programma te bieden!

Octopusgerecht, Huize Molenaar, Heirloom 2
Eten & drinken op de locaties van Heirloom

Op alle congres- en vergaderlocaties van Heirloom in het centrum van Utrecht wordt de catering verzorgd door Cuisinier Molenaar (sinds 1892). Van oudsher gespecialiseerd in feestelijke diners voor grote groepen, maar nu al decennia zeer bedreven in het verzorgen van zakelijke gasten. Met veel liefde worden onze gasten in culinair opzicht verwend met onze vergader- en congresarrangementen, met de beste lokale en biologische producten. Onze chefs verrassen je met huisgemaakte afternoon breaks, heerlijk cakes en bijzondere hapjes bij de afsluitende borrel. Na afloop verzorgen we ook graag een op maat gemaakt diner voor jou en jouw gasten.

Onze menu’s

Wat is je vraag? ‘ja’ is ons antwoord!

Waar je ook naar op zoek bent, naar een bijzondere locatie voor een congres in het centrum van Utrecht, een unieke vergaderlocatie of een optimale beleving van een “city conference”, wij kunnen het allemaal voor je verzorgen. Op onze website vind je algemene informatie over wat we voor je kunnen doen en sfeerimpressies van onze kamers en zalen. We denken heel graag met je mee op welke manier jouw zakelijke bijeenkomst het best kan worden vormgegeven en hoe jij jouw gasten of opdrachtgevers weer kan verrassen met een unieke, inspirerende belevenis. Evelyn, Elize en Rick denken graag met je mee om van jouw zakelijke bijeenkomst in het centrum van Utrecht een groot succes te maken. We geven je graag een vrijblijvende rondleiding door onze locaties om je te informeren over de mogelijkheden en te inspireren over hoe jij jouw evenement het beste kan vormgeven. We denken graag met je mee en we zijn altijd bereikbaar voor overleg. We hechten er groot waarde aan om van te voren zoveel mogelijk details van jouw bijeenkomst vast te leggen, zodat het evenement perfect verloopt. Natuurlijk denken we ook op de dag (of dagen) van je evenement met je mee en springen we flexibel als het programma toch anders loopt dan verwacht. Wat je ons ook vraagt: ‘ja’ is het antwoord!

Wil je weten of wij kunnen verzorgen wat jij wilt? Neem dan contact met ons op.