Dineren met grote groepen in Utrecht: van oudsher onze specialiteit!

Al sinds Jacob Molenaar in 1892 zijn “besloten kokszaak” begon, blinken wij hierin uit: het verzorgen van diners voor grote groepen. In de beginjaren waren dat veelal soirees en partijen voor de bestuurders van de stad Utrecht en hoogleraren van de Universiteit van Utrecht, maar ook diners voor grote groepen van studentenvereniging werden vaak in Huize Molenaar georganiseerd.

Ook in die tijd konden deze feesten behoorlijk uit de hand lopen, wat in de jaren ’20 zelfs tot een dispuut leidde tussen Jacob Molenaar en het Utrechtsch Studenten Corps.

De burgemeester moest er aan te pas komen om de ruzie te sussen! Vanaf de jaren ’50 wisten ook andere gezelschappen de weg naar Huize Molenaar te vinden om te dineren in Utrecht met een grote groep. Al met al hebben we al vele duizenden diners mogen verzorgen voor groepen!

Ga je eten met een grote groep in Utrecht? Wij verzorgen het graag. Neem gerust contact met ons op, of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Wat is private dining of besloten diner in Utrecht?

Private dining is een concept waarbij je met jouw gezelschap ongestoord geniet van een bijzonder diner, vaak voor een grote groep. Bij ons geniet je altijd van de privacy van een eigen ruimte, zonder dat je gestoord wordt door andere gasten. Op deze manier is jouw diner in Utrecht een besloten diner. Onze bijzondere locaties zijn daardoor de ideale setting voor een verjaardagsdiner, reünie en natuurlijk een huwelijksdiner! Het uitserveren van de gerechten en het schenken van de wijnen passen we aan jullie programma aan. Onze gastheren en -vrouwen die jullie tot in de puntjes verzorgen, zijn attent, maar terughoudend aanwezig.

Wij kunnen voor ieder gezelschap dat met een groep bij ons komt dineren een geheel eigen menu koken. Onze chef-kok Paul gaat samen met zijn brigade voor jullie aan de slag en alles is bij hem mogelijk! Als je bijzonder wil dineren in Utrecht, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij koken altijd voor de hele groep hetzelfde menu, maar natuurlijk houden wij daarin rekening met jouw gasten met dieetwensen, zoals gasten van de groep die bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch willen eten.De stijl van de keuken is in de basis klassiek met een moderne twist. Maar we voldoen ook graag aan verzoeken om een Oosterse, mediterraan of juist een heel Hollands menu te verzorgen. We horen graag wat je wensen zijn, we maken er wat moois van!

Naast aangezeten lunches en groepsdiners in Utrecht-centrum, serveren wij ook buffetten of walking dinners, ook hiervoor geldt dat onze basis op klassiek-Franse leest is geschoeid, maar dat we graag met je meedenken over welke invulling het beste bij jouw diner voor een grote groep in het centrum van Utrecht past.

Keuken Huize Molenaar, Gerecht, Heirloom 2
Wijnen bij een diner voor grote groepen

Geen diner is compleet zonder bijpassende wijnen! Onze sommeliers schenken graag wijnen uit alle windstreken die perfect samengaan met Paul’s creaties. Van klassiekers uit Frankrijk, tot bijzondere vondsten uit de nieuwe wereld. Wij werken daarin al jarenlang samen met een select aantal leveranciers. Ook importeren wij een aantal van onze wijnen zelf en schenken wij zelfs exclusief een van Nederlandse meest bijzondere wijnen. Kortom, we maken er een bijzonder diner voor een grote groep van, in het centrum van Utrecht!

Huize Molenaar: de locaties voor intieme groepsdiners in Utrecht

Huize Molenaar is een van de best bewaarde culinaire geheimen van Utrecht. Al ruim 125 jaar hét adres voor bijeenkomsten met een bijzonder tintje. Sinds Jacob Molenaar in 1892 Friesland achterliet om Utrecht te laten kennismaken met zijn kookkunsten, hebben vele gasten mogen genieten van de culinaire kunde en de geweldige sfeer van Huize Molenaar.

Het patriciërshuis is nog grotendeels origineel ingericht en straalt een rust uit die herinnert aan vroeger. Iedere kamer heeft zijn eigen formaat, kleur en sfeer. Het huis is daarmee geschikt om bijzonder te eten in het centrum van Utrecht met een grote groep. In de rijk gedecoreerde Scheltemakamers kan je dineren met een groep van maximaal 60 personen, terwijl de knusse, huiselijke Balkonkamer met een groep van 12 personen om te dineren al goed gevuld is.

Paushuize: de locatie voor diners voor grote groepen in Utrecht

Paushuize is Utrechts’ mooiste locatie om te dineren met grote groepen in Utrecht. Hoewel het stadspaleis anders wordt gebruikt dan de oorspronkelijke eigenaar, Paus Adrianus, had kunnen bedenken, is een ding zeker: het is voor velen een geliefde plek!

De vier Salons zijn ingericht met authentiek meubilair en kunstwerken die samen het verhaal vertellen van Paus Adrianus en andere bijzondere notabelen die ooit in Paushuize hebben gewoond. In deze historische ruimtes kun je terecht voor een borrel, diner met een groep of avondvullend dinerbuffet.

De Balzaal en de Beelaerts van Bloklandzaal zijn dé zalen voor grotere groepen om te dineren in het centrum van Urecht met 50 tot 150 personen. Aan de Balzaal ligt het grote bordes: ideaal voor een drankje op zonnige dagen.

Geertekerk: de grootste locatie voor diners met groepen in Utrecht

Utrechts’ meest charmante kerk staat al een kleine 1000 jaar te schitteren aan het gelijknamige hofje, aan de Catharijnesingel. Sinds 2015 wordt de kerk ingezet voor uiteenlopende evenementen, van congres tot modeshow, van productpresentatie tot voor diners voor grote groepen, in het centrum van Utrecht.

Doordat de opstelling van de kerkzaal volledig kan worden aangepast naar het soort event dat er wordt georganiseerd is gasten kerk dé locatie voor bijzondere diners, voor groepen tot 500 gasten. Ook een ideale locatie voor zakelijke diners: na een grondige verbouwing in 2015 beschikt de kerk over perfecte licht- en geluidstechniek en een professionele keuken, optimaal ingericht voor het bedienen van grote groepen.

Duurzaamheid op de dinerlocaties voor grote groepen in het centrum van Utrecht

Natuurlijk hebben wij duurzaam werken hoog in het vaandel staan. Wij zetten ons in voor behoud en verbetering van Utrechts erfgoed. We streven er naar de locaties die wij mogen openen voor publiek, op de meest verantwoorde wijze te exploiteren. Waar nodig en mogelijk herstellen we de panden weer in oude luister. Renovatieprojecten grijpen wij aan om de locaties nog verder te verduurzamen.

Wij investeren uitsluitend in duurzame, en waar mogelijk milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen zoals bijvoorbeeld gasovens. We leveren afval gescheiden aan, oliën en vetten worden door een extern bedrijf opgehaald en hergebruikt. Onze keuken beperkt het (duurzame) elektriciteitsverbruik middels een speciaal regelsysteem (Ecotron).

Daarnaast koken wij zoveel mogelijk met gebruik van biologische producten en kan op verzoek ook geheel biologisch koken voor jullie gezelschap. Wij bieden standaard een volledig vegetarisch menu aan en streven er naar om onze vlees- en visproducten zoveel mogelijk te beperken.

Huize Molenaar Ties Mitzi Elize
Oog voor detail bij diners voor grote groepen in Utrecht

Omdat wij alleen op reservering werken en omdat onze keuken volledig is ingericht op private dining, maken we ook voor grote gezelschappen lunches en diners van hoge kwaliteit én met perfecte timing.

Daarnaast besteden we aandacht aan de kleinste details. Van naamkaartjes tot speciale teksten op het menukaartje tot een tafelwisseling tijdens de spoom, wij verzorgen het allemaal met plezier!

Met veel liefde worden de gasten in culinair opzicht verwend met onze op maat gemaakte menu’s of de menu’s waar we alom geroemd om worden.

Onze menu’s voor grote groepen in het centrum van Utrecht

Hoewel we graag een voorstel op maat voor je maken, bieden we ook een aantal vaste menu’s aan, waar je uit kunt kiezen. Voor al onze menu’s geldt dat we die serveren van 3 tot 5 gangen, van ons ‘Menu du Cuisinier’ bieden we zelfs 7 gangen aan!

Het ‘Menu Molenaar’ is ons menu dat met de seizoenen mee wisselt, bestaande uit producten die ten tijde van jullie diner het allermooist smaken (Hieronder vind je het huidige menu). Dit menu is in de basis vegetarisch, uiteraard is het geen probleem om een of meerdere gangen wel met vis of vlees te serveren. Ook is het mogelijk om het menu volledig veganistisch te verzorgen.

Je kan ook kiezen voor het ‘Menu du chef’, een dagelijks wisselend menu waarbij jullie je laten verrassen door de bijzondere gerechten van onze chef. Ook bij dit menu werken we veelal met producten van het seizoen, in de lente en de zomer serveren we wat lichtere en luchtige gerechten, terwijl we in het najaar en de winter graag verrassen met vollere smaken en producten.

Tot slot kan je ook kiezen voor het meer exclusieve ‘Menu du Cuisinier’ (vanaf 10 personen), waarbij jullie kunnen genieten van de mooiste gerechten die wij de afgelopen jaren geserveerd hebben (ook dit menu vind je in de bijlage). Dit zijn onze klassiekers, gerechten waar decennialang door onze chef-koks aan geschaafd is en die het toppunt zijn van culinair genieten!

Uiteraard geldt voor al onze menu’s dat we ze graag aanpassen aan jullie persoonlijk wensen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met onze chef-kok om jullie wensen voor een bijzonder diner met een grote groep persoonlijk te bespreken.

Onze buffetten en walking dinners voor grote groepen in het centrum van Utrecht

Wil je liever in een wat informelere setting genieten van onze keuken? Dan is een buffet of een walking dinner ook een heel goede optie!

Ons dinerbuffet ‘Jacob Molenaar’ is een heerlijke selectie van klassieke koude en warme gerechten, overwegend Frans georiënteerd. Voor de liefhebber van tapas presenteren wij met veel plezier ons Mediterraan buffet, bestaande uit diverse antipasti, maar ook een aantal fraaie warme gerechten. Natuurlijk maken we ook graag een buffet op maat, van stamppotbuffet tot Oosterse rijsttafel, het is allemaal mogelijk! Deze buffetten kunnen we serveren in een meer informele setting, met wat statafels en zitjes, maar het is ook mogelijk om een dinerbuffet voor grote groepen in het centrum van Utrecht aan tafel te serveren.

Diner in de Suite, Huize Molenaar
Walking dinner voor groepen in het centrum van Utrecht

Ons walking dinner ‘Jacob Molenaar’ is een heerlijke selectie van klassieke koude en warme gerechten, overwegend Frans georiënteerd. Voor de liefhebber van verrassingen presenteren wij met veel plezier ons walking dinner ‘du chef’, bestaande uit diverse koude gerechten, maar ook een aantal fraaie warme gerechten.

Natuurlijk maken we ook graag een walking dinner op maat, van een proeverij van stamppotten tot uitsluitend Oosters gerechtjes, het is allemaal mogelijk! Deze buffetten kunnen we serveren in een meer informele setting, met wat statafels en zitjes, maar het is ook mogelijk om een dinerbuffet voor grote groepen in het centrum van Utrecht aan tafel te serveren.

Wijnen voor bij diners met grote groepen in het centrum van Utrecht

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, geen diner met een grote groep in het centrum van Utrecht is compleet zonder bijpassende wijnen! Onze sommeliers schenken graag wijnen uit alle windstreken die perfect samengaan met Paul’s creaties. Van klassiekers uit Frankrijk, tot bijzondere vondsten uit de nieuwe wereld. Wij werken daarin al jarenlang samen met een select aantal leveranciers. Ook importeren wij een aantal van onze wijnen zelf en schenken wij zelfs exclusief een van Nederlandse meest bijzondere wijnen. Kortom, we maken er een bijzonder diner voor een grote groep van, in het centrum van Utrecht!

Bekijk hier onze wijnkaart.

Vergaderdiner in het centrum van Utrecht

Voor bijeenkomsten waarbij tijdens de lunch of diner vergaderd wordt hebben wij het ‘business diner’ ontwikkeld. Wij serveren de gerechten aan de vergadertafel en we zorgen voor voldoende ruimte om een presentatie te geven of rustig te kunnen overleggen. Door onze uitstekende keuken en sfeervolle kamers en salons kan je het plezierige en zakelijke goed combineren. Je geniet van heerlijke gerechten en goede wijnen die onze bedieningsmedewerkers geruisloos serveren, terwijl je alle aandacht hebt voor de inhoud van de zakelijke bijeenkomst.

Wat is je vraag? ‘ja’ is ons antwoord!

Waar je ook naar op zoek bent, naar een locatie voor een diner voor een grote groep in het centrum van Utrecht, een unieke dinerlocatie voor een bijzonder diner of een optimale beleving van een maatwerk-menu voor een gezelschap, wij kunnen het allemaal voor je verzorgen. Op onze website vind je algemene informatie over wat we voor je kunnen doen en sfeerimpressies van onze kamers en zalen. We denken heel graag met je mee op welke manier jouw diner  het best kan worden vormgegeven en hoe jij jouw gasten of opdrachtgevers weer kan verrassen met een unieke, inspirerende belevenis. Evelyn, Elize en Rick denken graag met je mee om van jouw zakelijke bijeenkomst in het centrum van Utrecht een groot succes te maken. We geven je graag een vrijblijvende rondleiding door onze locaties om je te informeren over de mogelijkheden en te inspireren over hoe jij jouw evenement het beste kan vormgeven. We denken graag met je mee en we zijn altijd bereikbaar voor overleg. We hechten er groot waarde aan om van te voren zoveel mogelijk details van jouw bijeenkomst vast te leggen, zodat het evenement perfect verloopt. Natuurlijk denken we ook tijdens je diner voor een grote groep in Utrecht met je mee en springen we flexibel als het programma toch anders loopt dan verwacht, bijvoorbeeld als de speech toch iets langer duurt dan gepland. Wat je ons ook vraagt: ‘ja’ is het antwoord!

Wil je weten of wij kunnen verzorgen wat jij wilt? Neem dan contact met ons op.