Home De bruiloft van Emilie & Thijs

De bruiloft van Emilie & Thijs

Trouwen, misschien wel de mooiste dag van je leven! Maar, hoe plan je een bruiloft? Wat is belangrijk bij de zoektocht naar een trouwlocatie? We hebben aan kersverse bruid Emilie gevraagd hoe zij en haar (inmiddels) man Thijs dit hebben aangepakt.

Op 3 juli 2021 stapten Emilie en Thijs in het huwelijksbootje in het centrum van Utrecht. Die dag was het één groot feest. Het bruidspaar straalde! Ze werden omringd door hun 50 liefste vrienden en familie. Een week later vierden ze hun huwelijk nog een keer, met een groter gezelschap, op een heel andere locatie.

Aanzoek

Voor Emilie kwam het aanzoek totaal onverwacht. “We liepen op een hele mooie maandag over de Oudegracht in Utrecht. Thijs wilde even stoppen bij een bankje. Hij las een gedicht voor. Ik had nog steeds niets in de gaten, maar ineens kreeg ik van een onbekende een glas champagne in mijn hand gedrukt, en Thijs ook. Aan het einde van het gedicht ging Thijs op zijn knieën en vroeg hij mij ten huwelijk. Het was een hele bijzondere dag. Iedereen aan de gracht was ook aan het klappen!”

Dat het aanzoek in Utrecht was, is niet toevallig “Thijs en ik hebben elkaar ontmoet in Utrecht, dus dat hij mij hier ten huwelijk vroeg, klopte helemaal. Dit is echt onze stad.”

Bruiloft planning

Na een aanzoek begint het plannen van je huwelijk natuurlijk pas echt. Een belangrijke keuze is daarbij de locatie waar je voor kiest. Hoe bepaal je nu welke trouwlocatie passend is? Enerzijds is dat natuurlijk afhankelijk van het aantal gasten dat je wil uitnodigen, maar er is tegenwoordig veel mogelijk: een huwelijk buiten, op een boerderij, in een kasteel, op een hypermoderne locatie, of in een monumentaal pand in de stad. Welke locatie je kiest is natuurlijk ook afhankelijk van de sfeer die bij je past. Ook Emilie en Thijs hadden daar vooraf over nagedacht.

“We wilden graag een bepaalde sfeer neer zetten bij de ceremonie.” Vertelt Emilie “Bij ons past een klassieke en traditionele ceremonie. Dat vinden wij mooi. Het was belangrijk dat het niet modern was. Voor ons feest wilden we juist een locatie die lekker los was. In Zandvoort stonden we met onze voeten in het zand en dit was een mooi contrast met onze huwelijksdag.”

Het was al snel duidelijk dat Paushuize een rol in hun huwelijk zou krijgen. “Als student heb ik jarenlang tegenover Paushuize gewoond. Ik keek dan altijd uit op de brug en zag wat daar gebeurde. Als er dan een huwelijk was hing ik uit het raam om te kijken naar het bruidspaar. Toen dacht ik al: hoe mooi zou het zijn om daar ooit een deel van een huwelijk te organiseren?

In eerste instantie wilden we in de Pieterskerk de ceremonie organiseren voor 250 gasten. Door de corona-maatregelen kon dit niet en moesten we het aantal flink terug brengen, naar 50 personen.

Uiteindelijk hebben we er voor gekozen om ons huwelijk in twee delen te vieren. Op 3 juli hebben we de ceremonie en het diner in Paushuize gevierd en tussendoor was de receptie in Huize Molenaar. Doordat we dit alleen met de 50 mensen die het dichtstbij ons staan konden vieren, werd deze dag heel intiem.

Een week later hebben we het alsnog met meer mensen gevierd met een groot feest in Zandvoort, op het strand.”

Spanning

Een huwelijk is heel leuk, maar natuurlijk ook spannend. Ook Emilie was best nerveus. “In de weken voor het huwelijk was ik heel zenuwachtig en vond ik het spannend. Ik was bang dat ik veel zou moeten huilen. Dat is natuurlijk niet erg, maar je wil vooral genieten.

Op de dag zelf heb ik maar één moment gehad dat ik zenuwachtig was: toen ik met mijn vader stond te wachten om bij de ceremonie naar binnen te lopen.

Die spanning viel gelukkig heel snel van me af toen ik binnen stapte en de 50 liefste mensen zag. Ik kreeg zo’n energie van alle lieve mensen om ons heen.

Bij de huwelijksvoltrekking hield de ceremoniemeester kort een praatje en daarna begon ook iedereen te klappen. Dat klappen maakte ook dat het niet zo spannend was. Dat was wat ik wilde. Ik wilde juist niet te veel druk op onze bruiloft maar een dag die losjes en ontspannen was.”

Tips

Na het organiseren van je eigen huwelijk weet je als geen ander waar je op moet letten bij het kiezen van een locatie. “De beste tip die ik kan geven is om echt een locatie te zoeken waar ze alles voor je regelen en waar veel uit handen wordt genomen. Daardoor heb je zelf weinig stress in de voorbereiding en geniet je meer.” vertelt Emilie.

“Gelukkig werd ons veel werk uit handen genomen door Heirloom. We hoefden eigenlijk niets zelf te regelen. Zo werd de livestream volledig geregeld en verzorgd. Voor ons was dat erg belangrijk, omdat degenen die niet aanwezig konden zijn nu toch mee konden kijken.

Ik hou van mooie bloemen. Heirloom werkt samen met een goede bloemist, De Stijl, uit Nieuwegein, waardoor ook dat makkelijk geregeld was. Omdat we live muziek wilden was het ook fijn dat er een vleugel in de Balzaal van Paushuize stond.

Daarnaast was Heirloom heel flexibel. Bij mooi weer wilden we de borrel in de tuin van Huize Molenaar vieren, en bij slecht weer binnen. We konden dit nu nog op het laatste moment bepalen! Zodra we vertelden wat we wilden werd hier op geanticipeerd en meegedacht. Evelyn en Mitzi hebben het geweldig gedaan en alles in goede banen geleid.”

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jouw bruiloft bij de trouwlocaties van Heirloom? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag om de mooiste dag van je leven te verzorgen!

Vertel ons meer!

Foto’s door Rianne RG Photography