Home Huwelijken in Huize Molenaar

Huwelijken in Huize Molenaar

1892 – 2022

130 jaar huwelijken | De mooiste dag van je leven!

Cor & Joke

14 november 1959

Henk & Sytske

1979

Eli & Jacqueline

27 augustus 1988

Paul & Sonja

25 oktober 1990

“Mijn beste vriend Robert Blokdijk werkte toen bij jullie en heeft ons bediend tijdens de lunch.
Onze zoon van toen twee was de dag ervoor met zijn voet tussen de spaken gekomen en tussen het burgerlijk huwelijk en de ontvangst bij Molenaar zijn wij als bruid en bruidegom in vol ornaat bij het WKZ langs geweest. Dat zat toen nog om de hoek in de ABC-straat.
Dat zijn we nooit vergeten.”

Valentine & Roger

5 april 1991

Geert & Wilma

6 mei 1992

“Het was een prachtige lentedag in een sfeervolle ambiance. Huize Molenaar was voor ons als geboren en getogen Utrechters en ook nog werkzaam op het stadhuis, de aangewezen plek voor de ontvangst van de familie, de receptie en tenslotte het diner. Tussentijds te voet met het hele gezelschap naar het Speelklokmuseum voor een speciale rondleiding.

De vele gasten waaronder burgemeester en wethouders van Utrecht waren in een prima stemming. Alles was uitstekend verzorgd. Bedankt nog daarvoor. We kijken daar met veel plezier op terug.

Eén smetje blijft knagen: ook al is het dertig jaar geleden, het Grand dessert wordt nog vaak in de familie besproken. Beter gezegd, het gemis eraan. Want wij (als bruidspaar) hadden het zo geregeld dat de familie met taxi’s naar huis of naar de elders geparkeerde auto’s werden teruggebracht. Alleen hadden we het tijdstip te vroeg vastgesteld, zodat de meesten het prachtige dessert hebben gemist. Dat verwijt krijgen wij nog regelmatig.“

Edwin & Ida

20 augustus 1993

“Zeer warme herinneringen aan Huize Molenaar! Met de bijzondere entourage, de serre, de tuin, de warme eetzaal/kamer, de mooie gangen, het ontvangst, het diner, het dessertbuffet om 23 uur, de draaiorgel… nog steeds voelt het bijzonder en fijn.”

Rob & Juul

11 augustus 1995

“Bijna 27 jaar geleden, op 11 augustus 1995, vierden wij ons huwelijk bij Huize Molenaar. Het was een fantastische dag, vanaf de ontvangst ‘s ochtends in de tuin tot en met het feest ‘s avonds. Heel leuk om op deze mooie plek weer eens terug te komen en herinneringen op te halen.”

 

Anton & Marleen

December 1995

Jacco & Margriet

21 maart 1996

Guus & Anja

23 juni 1997

“Deze dag was er een stroomstoring in omgeving Utrecht en toiletgang gebeurde met kaarsen.”

Monique & Arnoud

30 juni 1999

“We hebben een hele goede dag gehad en kijken met veel plezier terug op de bijzondere sfeer en het mooie samenzijn. Arnoud en ik (6 maanden zwanger van onze zoon Okke) zijn getrouwd in Paushuize. Met het hele gezelschap van ±40 man liepen we naar de tuin van het Universiteitsmuseum voor het aansnijden en eten van de taart in de Oranjerie. We hadden daar de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding of lekker te luieren in de Hortus Botanicus. Aan het einde van de middag zijn we te voet naar Huize Molenaar gegaan om heerlijk te eten. De sfeer in Huize Molenaar was voor ons doen vrij ‘deftig’. Maar aan het einde van de avond kwam het gezelschap goed los op live zigeunermuziek van een gypsy-trio. We hebben rondom de toetjestafel in de Tuinkamer en de tuin een levendige polonaise gedanst. Echt bijzonder!

We vinden het ontzettend leuk dat onze dochter Puck nu bij jullie werkt. Zo blijft deze mooie plek nog langer in ons leven aanwezig! “

Eric & Letty

24 september 1999

We hebben genoten van receptie, diner en feest bij jullie! “

Cindy & Ton

25 augustus 2000

“Het afsteken van sterretjes als afsluiter van het feest zorgde voor lichte paniek bij de organisatie 😉 “

Leonie & René

15 december 2000

“Wij zijn getrouwd in het Stadhuis van Utrecht. Daarna zijn we met het hele gezelschap gewandeld naar Huize Molenaar, waar we eerst onze receptie en daarna het diner hebben gevierd. Er is gezongen, gespeecht, gelachen, gehuild en heerlijk gegeten! De bruidstaart was het eerste dat ik binnen kon krijgen die dag (van de zenuwen) en wat was die heerlijk!!! Al met al een prachtige dag!”

David & Chantal

1 mei 2001

Ellen & Stef

22 juni 2002

“Het huwelijk in stadhuis Utrecht en op loopafstand Huize Molenaar, om dit feit met onze vrienden te vieren, waren dit de perfecte locaties voor ons.

Destijds bespraken we bij jullie het verloop van de feestelijke middag en er werd enthousiast en vakkundig meegedacht over de catering. Een ding hebben we wel spijt van…. Dat we uiteindelijk toch niet kozen voor het “aansnijmoment met bruidstaart”. We hielden het op proosten bij de overheerlijke high tea en hapjes om onze gasten te kunnen fêteren…. Het zag er prachtig uit!!!”

Floris & Nienke

18 oktober 2002

Denise & Alain

23 november 2002

Anna & Steven

20 april 2003

“We zijn getrouwd op eerste Paasdag, de 20e april. De datum was gekozen tussen de trouwdag van de ouders van de bruidegom (19 april) en de verjaardag van de bruidegom (21 april). Er was ook een praktisch aspect, een broer van de bruidegom woonde in Mexico en zou kort na die datum weer vertrekken. Een andere broer woonde in Canada, en zou kort voor die datum weer terugkomen. Tegenwoordig woont de hele familie weer in Nederland.

Op eerste Paasdag trouwen gaf wel de nodige uitdagingen. Enkele katholieke pastores vonden het niet gepast, maar de geweldige (en enigszins controversiële) pater Winand Kotte zag geen formeel bezwaar, en heeft ons ‘s middags getrouwd in de monumentale Willibrorduskerk.”

Gerard & Tolien

20 september 2003

“Het was een heel warme dag en daarom konden we het toetje ‘s avonds laat in de tuin eten.”

Marjolijn & Daniël

14 mei 2004

“De huwelijksvoltrekking was in de Domtoren. Daarna zijn we bij jullie komen borrelen en eten.”

Mariël & Joop

28 oktober 2006

“Wij hebben op 28 oktober 2006 bij jullie onze trouwreceptie gegeven. We kwamen na de ceremonie in het stadhuis naar HM. Er was heerlijke taart, een high tea en een goochelaar voor alle kleintjes. Het was een hele gezellige middag. In het stadhuis was iets mis gegaan met onze trouwakte, daarom hebben we ergens boven nog een keer alle handtekeningen moeten zetten.”

Varenka & Jasper

20 juni 2008

Jany & Anton

3 september 2009

“We zijn getrouwd op de dag dat wij elkaar precies 7 jaar kenden, 3 september 2009. Dit jaar precies 12,5 jaar geleden. We waren allebei 49 jaar. Het was een bijzondere dag, die we samen met onze vier kinderen en familie, vrienden en collega’s bij jullie hebben gevierd. Met bubbels, toespraken, zang, pianomuziek, mooie cadeau’s en een geweldig buffet met overheerlijke toetjes. De hele benedenverdieping was tot onze beschikking. Helaas was het te winderig om in de tuin te borrelen, maar binnen ging dat ook heel goed!

De huwelijksnacht brachten we door in het Court Hotel, op loopafstand. Jullie zijn zelfs nog met ons meegelopen, om onze cadeautjes te dragen. Al met al een dag waar we nog steeds met veel plezier en dankbaarheid op terugkijken.”

Maarten & Tanja

30 december 2009

Tom & Relinde

8 maart 2010

“Het blijft een schitterende locatie. Wij kijken er nog met veel plezier naar terug!”

Lana & Jeroen

22 mei 2010

Bianca & Erik

11 juni 2010

Teresa & Alexander

7 september 2018

Saskia & Maarten

5 juli 2019

“Wij hebben de dag vooral als heel ontspannen ervaren, en vonden het ook heel leuk dat we de blauwe kamer als ‘kinderkamer’ konden gebruiken tijdens het diner, waar de kleintjes ‘makkelijk’ eten kregen, spelletjes konden doen en film konden kijken.”