Fijne feestdagen!

Fijne feestdagen!
Namens onze hele brigade
Rick|Mitzi|Christel|Anton|Ben|Evelyn|Joram|Joost|Paul|Elize

Speculaas-broodpudding
1 liter Volle melk
8 Eieren
400 gram Suiker
100 gram Gewelde krenten
1 Vanille peul
600 gram Brioche brood, zonder korst
20 gram Speculaas
Limoenrasp van 1 limoen
Citroenrasp van 1 citroen
Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel

Verwarm de oven voor op 160 graden op de hete luchtstand.
Vermeng de melk met de eieren.
Snij het vanillepeultje open en schraap het merg eruit met een koffielepeltje of de achterkant van een klein mesje. Voeg vervolgens de vanille, suiker, speculaas en citrusrasp toe aan de melk.
Roer het gehele mengsel goed door.

Snijd het briochebrood in kleine stukken en laat het weken in het melkmengsel. Roer dit daarna door met een garde, zodat er een beslag ontstaat en voeg de krenten toe aan het beslag.
Giet het beslag in een bakblik dat is ingevet en bekleed met bakpapier.
Plaats het gevulde bakblik in de oven en bak 45 – 60 min.

Controleer of de pudding gaar is door er een houten prikker in te steken. Als de prikker shoon uit de pudding komt is de pudding klaar en kun je het uit de oven halen.
Laat de pudding afkoelen op kamertemperatuur en koel het daarna helemaal terug in de koeling.
Haal de broodpudding uit het bakblik en portioneer naar wens.
Bestrooi een plak pudding met suiker en brand deze af zoals bij crème brûlée.
Geniet er van!