Home Fijne feestdagen!

Fijne feestdagen!

Fijne feestdagen!
Namens onze hele brigade

Rick|Mitzi|Christel|Anton|Ben|Evelyn|Joram|Joost|Paul|Dan|Elize

Paul Sous-Chef
Paul’s Kerstrecept

Lava Chocolade Cake

|Voor ongeveer 8 cakejes|

125 gram Boter
125 gram Pure chocolade
45 gram Suiker
45 gram Bloem
2 Eieren
2 Eidooiers
Boter en bloem om de kopjes in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie (in een schaaltje boven een pan heet water).

Klop de eieren en de eidooiers samen met de suiker luchtig.

Voeg de gesmolten chocolade en boter langzaam toe aan het eiermengsel. Spatel als laatste de bloem er voorzichtig door.

Gebruik koffiekopjes of rvs muffinvormpjes en smeer deze aan de binnenkant in met zachte boter. Zorg ervoor dat overal boter gesmeerd wordt. Zet de kopjes 10 minuten in de koelkast, zodat de boter weer hard wordt.

Strooi nu ongeveer een eetlepel bloem in het kopje en draai het kopje zo dat er overal bloem aan de binnenkant zit. Giet de rest van bloem uit het kopje en zet deze weg.

Vul nu de kopjes met het cakebeslag, dit gaat het makkelijkst met een spuitzak, maar kan ook met twee lepels.

Vul de kopjes tot ongeveer 2 cm. onder de rand, het beslag komt nog iets omhoog tijdens het bakken. Zorg ervoor dat de randen schoon zijn.

Bak de taartjes 8 tot 10 minuten op 180 graden, de bovenkant moet stevig genoeg zijn , zodat het taartje heel blijft na het storten. Controleer dit dus goed met een naaldje of door er met een vinger op te drukken, voordat je de taartjes stort.

Laat de taartjes 1 minuut staan, keer daarna de taartjes voorzichtig om op een bord met behulp van een doek.

Serveer er seizoensfruit bij om de lavacakejes af te maken!

Tip|  Vind je het omkeren lastig of ben je bang dat de cakjes mislukken? Je kunt het beslag ook in voorgemaakte korstdeegbakjes spuiten en afbakken. Deze kun je dan als geheel serveren. De cakjes hoeven niet te worden omgekeerd.