In onze locaties Huize Molenaar -aan de rand van het Domplein- en de Geertekerk, verzorgen wij al ruim 100 jaar oratiediners en oratierecepties. Gelegen op loopafstand van het Academiegebouw, waren het met name deze bijeenkomsten die ons rond het begin van de vorige eeuw bestaansrecht boden. In de loop der jaren is een hechte relatie met de Universiteit Utrecht ontstaan en verzorgen wij naast oraties ook vele congressen symposia, vergaderingen en diners voor de Utrechtse academici.

Al meer dan 125 jaar zijn een stijlvolle, maar huiselijke sfeer en een grote mate van persoonlijke aandacht de uitgangspunten waarmee wij iedere oratie, van oratiediner tot oratiereceptie verzorgen. Door onze grote ervaring weten wij als geen ander hoe wij zulke feestelijke gelegenheden het beste kunnen verzorgen.

Huize Molenaar Tuinkamer Ties Mitzi Elize
Oratielunches en oratiediners

Van oudsher is onze specialiteit het verzorgen van oratiediners voor groepen op hoog niveau. Onze chef-kok Paul kookt samen met zijn brigade speciaal voor jullie gezelschap. Wij koken altijd voor de hele groep hetzelfde menu en natuurlijk houden wij daarin rekening met gasten met dieetwensen. De stijl van de keuken is klassiek met een moderne twist.

Naast aangezeten oratielunches en oratiediners, serveren wij ook buffetten of walking dinners; natuurlijk is het ook mogelijk om een menu op maat samen te stellen.

Geen oratiediner is compleet zonder bijpassende wijnen! Onze sommeliers schenken graag wijnen uit alle windstreken die perfect samengaan met Paul’s creaties. Van klassiekers uit Frankrijk, tot bijzondere vondsten uit minder voor de hand liggende europese landen. We schenken alleen wijnen van dichtbij, uit duurzaamheidsoverwegingen.

Geertekerk receptie feestelijk
Oratiereceptie

Onze locaties lenen zich uitstekend voor oratierecepties voor kleine gezelschappen tot zeer grote gezelschappen.

Receptie Huize Molenaar Suite 3

Voor een oratiereceptie tot 100 gasten is Huize Molenaar de locatie bij uitstek. Voor grotere gezelschappen is de Geertekerk, met zijn rustieke uitstraling, een heel mooie optie.

Tuin Huize Molenaar vuurkorven

Bij mooi weer kan een oratiereceptie ook plaatsvinden in de volledig ommuurde stadstuin van Huize Molenaar. We denken graag met je mee over welke ruimtes, opstelling en invulling het beste past bij jouw oratiebijeenkomst! Wil je weten of wij kunnen verzorgen wat jij wilt? Neem dan contact met ons op.