Misschien wel de mooiste dag van je leven, trouwen in Utrecht!

Hoe je het ook wilt vieren, bescheiden en intiem of juist groots en uitbundig, het kan bij ons allemaal en we doen er alles aan om jullie een ‘thuis’ te bieden. We hebben heel veel ervaring in het verzorgen van huwelijken. Daarom kun je deze prachtige dag met een gerust hart aan ons toevertrouwen. Veel bruidsparen vinden het een verademing om de details aan ons over te laten. Een gevoel van ‘bij de locaties van Heirloom komt het allemaal goed!’

Door onze grote variatie aan ruimtes en locaties kunnen wij een gedeelte, een groot deel of zelfs de gehele dag van jullie huwelijk verzorgen. Van ontvangst, via (kerkelijke) huwelijksvoltrekking tot receptie en diner.

Stel je bijvoorbeeld eens voor om bij mooi weer de receptie in een van onze stadstuinen te organiseren. Dit is voor zomerse huwelijken een unieke mogelijkheid om te trouwen in hartje Utrecht.

Of denk eens aan een echt stadshuwelijk in combinaties met andere locaties in de directe omgeving. Al onze locaties liggen in het historische centrum van Utrecht, op loopafstand van elkaar en van diverse feestlocaties. We denken heel graag met jullie mee over wat het beste bij jullie past!

Nieuwsgierig hoe wij jouw wensen in vervulling kunnen laten gaan? Neem gerust contact op, of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. Natuurlijk kun je ook een eerste indruk krijgen in onze trouwbrochure.

Trouwen Paushuize
Diner Tuinkamer

Trouwen in Utrecht bij Heirloom

Trouwen bij Heirloom betekent trouwen op stijlvolle, unieke locaties in het centrum van Utrecht. Maar trouwen bij Heirloom betekent ook trouwen op een locatie waar we je met oog voor detail en vooral veel persoonlijke aandacht zo goed mogelijk helpen om jouw perfecte dag vorm te geven. Iedere bruiloft is uniek, ieder bruidspaar heeft eigen ideeën over hoe deze dag gevierd moet worden. Door onze jarenlange ervaring met het organiseren van bruiloften in Utrecht kunnen we je feilloos adviseren over hoe je jullie dag het beste kan indelen. Veel, zo niet alles, is mogelijk. Of je nu per boot, auto of koets bij Paushuize wil aankomen, of juist met klokkengelui bij de Geertekerk of een ‘echte’ balkon-scene wil doen in Huize Molenaar, het kan allemaal. De culinaire invulling van jullie trouwdag kunnen we helemaal voor jullie verzorgen, hoewel we voor een bruidstaart adviseren om eens te gaan kijken bij Patisserie Bond&Smolders, ook in het centrum van Utrecht. Voor de bloemversiering van onze locaties werken we heel graag samen met de fantastische dames van de Stijl in Nieuwegein. En zo kunnen we jullie ook adviseren over de leukste (Utrechtse) adressen voor bruidsmode en sieraden. Ook hebben wij goede contacten met diverse bruidsfotografen en kunnen we je ook adviseren over bruidsvisagisten die bij ons op locatie zijn geweest. Kortom, we denken graag met je mee en helpen je waar je ons nodig hebt!

Wie of wat is Heirloom? Bij ons kan je trouwen in Utrecht!

Heirloom opent de mooiste monumenten van Utrecht. Indrukwekkende ruimtes met een eigen identiteit en karakter. Tijdloos, met aandacht en oog voor detail. Wij zorgen voor een onvergetelijke trouwdag.

Al sinds Jacob Molenaar in 1892 zijn “besloten kokszaak” begon, blinken wij hierin uit: dineren in Utrecht voor groepen. In de beginjaren waren dat veelal soirees en partijen voor de bestuurders van de stad Utrecht en hoogleraren van de Universiteit van Utrecht, maar ook diners voor grote groepen van studentenvereniging werden vaak in Huize Molenaar georganiseerd.

Ook in die tijd konden deze feesten behoorlijk uit de hand lopen, wat in de jaren ’20 zelfs tot een dispuut leidde tussen Jacob Molenaar en het Utrechtsch Studenten Corps. De burgemeester moest er aan te pas komen om de ruzie te sussen! Vanaf de jaren ’50 weten ook vele bruidsparen de weg naar Huize Molenaar te vinden om te trouwen in Utrecht. Al met al hebben we al vele huwelijken en huwelijksdiners in het centrum van Utrecht mogen verzorgen!

Huize Molenaar Ties Mitzi Elize
Wat is private dining, als je wil trouwen in Utrecht?

Private dining is een concept waarbij je met jouw gezelschap ongestoord geniet van een bijzonder diner, vaak voor een grote groep. Bij ons geniet je altijd van de privacy van een eigen ruimte, zonder dat je gestoord wordt door andere gasten. Een ideale setting voor een verjaardagsdiner, reünie en natuurlijk een huwelijksdiner! Het uitserveren van de gerechten en het schenken van de wijnen passen we aan jullie programma aan. Onze gastheren en -vrouwen die jullie tot in de puntjes verzorgen, zijn attent, maar terughoudend aanwezig.

Eten & drinken, bij een bruiloft in Utrecht

De perfecte bruidstaart verzorgen we in samenwerking met de beste patissiers van Utrecht. Voor de verdere culinaire invulling van het huwelijk doen we dat uiteraard geheel vanuit eigen keuken.

Wij kunnen voor ieder gezelschap dat met een groep bij ons komt dineren een geheel eigen menu koken. Onze chef-kok Paul gaat samen met zijn brigade voor jullie aan de slag en alles is bij hem mogelijk! Als je een bijzonder huwelijksdiner in Utrecht wil, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij koken altijd voor de hele groep hetzelfde menu, maar natuurlijk houden wij daarin rekening met jouw gasten met dieetwensen. De stijl van de keuken is in de basis klassiek met een moderne twist. Maar we voldoen ook graag aan verzoeken om een Oosterse, mediterraan of juist een heel Hollands menu te verzorgen. We horen graag wat je wensen zijn, we maken er wat moois van!

Naast aangezeten lunches en groepsdiners in Utrecht-centrum, serveren wij ook buffetten of walking dinners, ook hiervoor geldt dat onze basis op klassiek-Franse leest is geschoeid, maar dat we graag met je meedenken over welke invulling het beste bij jouw huwelijksdiner in het centrum van Utrecht past.

Geen diner is compleet zonder bijpassende wijnen! Onze sommeliers schenken graag wijnen uit alle windstreken die perfect samengaan met Paul’s creaties. Van klassiekers uit Frankrijk, tot bijzondere vondsten uit de nieuwe wereld. Wij werken daarin al jarenlang samen met een select aantal leveranciers. Ook importeren wij een aantal van onze wijnen zelf en schenken wij zelfs exclusief een van Nederlandse meest bijzondere wijnen. Kortom, we maken er een bijzonder diner ter ere van jullie bruiloft, in het centrum van Utrecht!

Huize Molenaar: een intieme locatie om te trouwen in Utrecht

Huize Molenaar is een van de best bewaarde culinaire geheimen van Utrecht. Al ruim 125 jaar hét adres voor bijeenkomsten met een bijzonder tintje. Sinds Jacob Molenaar in 1892 Friesland achterliet om Utrecht te laten kennismaken met zijn kookkunsten, hebben vele gasten mogen genieten van de culinaire kunde en de geweldige sfeer van Huize Molenaar.

Het patriciërshuis is nog grotendeels origineel ingericht en straalt een rust uit die herinnert aan vroeger. Iedere kamer heeft zijn eigen formaat, kleur en sfeer. Het huis is zeer geschikt voor kleine gezelschappen die willen trouwen in Utrecht. De knusse Balkonkamer is met kleine huwelijksceremonie voor 10 personen zeer geschikt, terwijl in de statige Suite ongeveer 60 genodigden kunnen plaatsnemen. Bij mooi weer is het ook mogelijk om in de volledig ommuurde stadstuin te trouwen, met uitzicht op de Domtoren!

Paushuize: een statige locatie om te trouwen in Utrecht

Paushuize is Utrechts’ mooiste locatie voor grotere huwelijken in Utrecht. Hoewel het stadspaleis anders wordt gebruikt dan de oorspronkelijke eigenaar, Paus Adrianus, had kunnen bedenken, is een ding zeker: het is voor vele bruidsparen een geliefde plek! Voor gezelschappen van 50 tot 250 gasten is Paushuize de perfecte plek om te trouwen in Utrecht.

De vier Salons zijn ingericht met authentiek meubilair en kunstwerken die samen het verhaal vertellen van Paus Adrianus en andere bijzondere notabelen die ooit in Paushuize hebben gewoond.

Deze historische ruimtes zijn heel geschikt voor jullie huwelijksreceptie, maar ook om je daggasten door te laten rondleiden door onze conversator!

De Balzaal en de Beelaerts van Bloklandzaal zijn dé zalen die zeer geliefd zijn voor de huwelijksceremonies. Aan de Balzaal, geschikt voor maximaal 100 personen voor een ceremonie, ligt het grote bordes: ideaal voor een huwelijksreceptie op zonnige dagen. De rustieke Beelaerts van Bloklandzaal is zeer geschikt voor grote huwelijksdiners. In deze lichte, bijna serene, ruimte kunnen 150 genodigden het huwelijksdiner in Utrecht bijwonen.

Geertekerk: de charmantste kerk om te trouwen in Utrecht

Utrechts’ meest charmante kerk staat al een kleine 1000 jaar te schitteren aan het gelijknamige hofje, aan de Catharijnesingel. Van oudsher een zeer geliefde locatie voor bruiloften. Uiteraard behoort het voltrekken van een kerkelijk huwelijk tot de mogelijkheden, maar ook voor het burgerlijk huwelijk is de Geertekerk een fantastische plek.

Doordat de opstelling van de kerkzaal volledig kan worden aangepast naar het soort huwelijk in Utrecht dat er wordt georganiseerd is gasten kerk dé locatie voor bijzondere huwelijksvoltrekkingen, voor groepen tot 500 gasten. Ook een ideale locatie voor bruiloftsdiners: na een grondige verbouwing in 2015 beschikt de kerk over perfecte licht- en geluidstechniek en een professionele keuken, optimaal ingericht voor het bedienen van grote groepen.

Duurzaamheid op de huwelijkslocaties in het centrum van Utrecht

Natuurlijk hebben wij duurzaam werken hoog in het vaandel staan. Wij zetten ons in voor behoud en verbetering van Utrechts erfgoed. We streven er naar de locaties die wij mogen openen voor publiek, op de meest verantwoorde wijze te exploiteren. Waar nodig en mogelijk herstellen we de panden weer in oude luister. Renovatieprojecten grijpen wij aan om de locaties nog verder te verduurzamen.

Wij investeren uitsluitend in duurzame, en waar mogelijk milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen zoals bijvoorbeeld gasovens.

We leveren afval gescheiden aan, oliën en vetten worden door een extern bedrijf opgehaald en hergebruikt. Onze keuken beperkt het (duurzame) elektriciteitsverbruik middels een speciaal regelsysteem (Ecotron).

Daarnaast koken wij zoveel mogelijk met gebruik van biologische producten en kan op verzoek ook geheel biologisch koken voor jullie gezelschap. Wij bieden standaard een volledig vegetarisch menu aan en streven er naar om onze vlees- en visproducten zoveel mogelijk te beperken.

Diner in de Suite, Huize Molenaar
Oog voor detail, bij een trouwerij in Utrecht

Omdat wij alleen op reservering werken en omdat onze keuken volledig is ingericht op private dining, maken we ook voor grote gezelschappen lunches en diners van hoge kwaliteit én met perfecte timing.

Daarnaast besteden we aandacht aan de kleinste details. Van naamkaartjes tot speciale teksten of jullie logo op het menukaartje tot een tafelwisseling tijdens de spoom, wij verzorgen het allemaal met plezier!

Met veel liefde worden de gasten in culinair opzicht verwend met onze op maat gemaakte menu’s of de menu’s waar we alom geroemd om worden.

Onze menu’s voor bruiloften in het centrum van Utrecht

Hoewel we graag een voorstel op maat voor je maken, bieden we ook een aantal vaste menu’s aan, waar je uit kunt kiezen. Voor al onze menu’s geldt dat we die serveren van 3 tot 5 gangen, van ons ‘Menu du Cuisinier’ bieden we zelfs 7 gangen aan!

Het ‘Menu Molenaar’ is ons menu dat met de seizoenen mee wisselt, bestaande uit producten die ten tijde van jullie diner het allermooist smaken (Hieronder vind je het huidige menu). Dit menu is in de basis vegetarisch, uiteraard is het geen probleem om een of meerdere gangen wel met vis of vlees te serveren. Ook is het mogelijk om het menu volledig veganistisch te verzorgen.

Je kan ook kiezen voor het ‘Menu du chef’, een dagelijks wisselend menu waarbij jullie je laten verrassen door de bijzondere gerechten van onze chef.

Ook bij dit menu werken we veelal met producten van het seizoen, in de lente en de zomer serveren we wat lichtere en luchtige gerechten, terwijl we in het najaar en de winter graag verrassen met vollere smaken en producten.

Tot slot kan je ook kiezen voor het meer exclusieve ‘Menu du Cuisinier’ (vanaf 10 personen), waarbij jullie kunnen genieten van de mooiste gerechten die wij de afgelopen jaren geserveerd hebben (ook dit menu vind je in de bijlage). Dit zijn onze klassiekers, gerechten waar decennialang door onze chef-koks aan geschaafd is en die het toppunt zijn van culinair genieten!

Uiteraard geldt voor al onze menu’s dat we ze graag aanpassen aan jullie persoonlijk wensen. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met onze chef-kok om jullie wensen voor een bijzonder diner met een grote groep persoonlijk te bespreken.

Onze buffetten voor huwelijken in het centrum van Utrecht

Wil je liever in een wat informelere setting genieten van onze keuken? Dan is een buffet of een walking dinner ook een heel goede optie!

Ons dinerbuffet ‘Jacob Molenaar’ is een heerlijke selectie van klassieke koude en warme gerechten, overwegend Frans georiënteerd. Voor de liefhebber van tapas presenteren wij met veel plezier ons Mediterraan buffet, bestaande uit diverse antipasti, maar ook een aantal fraaie warme gerechten. Natuurlijk maken we ook graag een buffet op maat, van stamppotbuffet tot Oosterse rijsttafel, het is allemaal mogelijk! Deze buffetten kunnen we serveren in een meer informele setting, met wat statafels en zitjes, maar het is ook mogelijk om een dinerbuffet voor een huwelijksdiner in centrum van Utrecht aan tafel te serveren.

Walking dinner voor bruiloften in het centrum van Utrecht

Ons walking dinner ‘Jacob Molenaar’ is een heerlijke selectie van klassieke koude en warme gerechten, overwegend Frans georiënteerd. Voor de liefhebber van verrassingen presenteren wij met veel plezier ons walking dinner ‘du chef’, bestaande uit diverse koude gerechten, maar ook een aantal fraaie warme gerechten.

Natuurlijk maken we ook graag een walking dinner op maat, van een proeverij van stamppotten tot uitsluitend Oosters gerechtjes, het is allemaal mogelijk! Deze buffetten kunnen we serveren in een meer informele setting, met wat statafels en zitjes, maar het is ook mogelijk om een dinerbuffet voor grote groepen in het centrum van Utrecht aan tafel te serveren.

Octopusgerecht, Huize Molenaar, Heirloom 2
Wijnen bij een huwelijksdiner, in het centrum van Utrecht

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, geen huwelijksdiner in het centrum van Utrecht is compleet zonder bijpassende wijnen! Onze sommeliers schenken graag wijnen uit alle windstreken die perfect samengaan met Paul’s creaties. Van klassiekers uit Frankrijk, tot bijzondere vondsten uit de nieuwe wereld. Wij werken daarin al jarenlang samen met een select aantal leveranciers. Ook importeren wij een aantal van onze wijnen zelf en schenken wij zelfs exclusief een van Nederlandse meest bijzondere wijnen. Kortom, we maken er een bijzonder huwelijksdiner in het centrum van Utrecht!

Onze menu’s

Wat is je vraag? ‘ja’ is (ook) ons antwoord!

Waar je ook naar op zoek bent, naar een locatie om te trouwen in Utrecht, een unieke dinerlocatie voor jullie huwelijksdiner of een knusse locatie voor jullie huwelijksvoltrekking, wij kunnen het allemaal voor je verzorgen. Op onze website vind je algemene informatie over wat we voor je kunnen doen en sfeerimpressies van onze kamers en zalen. We denken heel graag met je mee op welke manier jouw diner  het best kan worden vormgegeven en hoe jij jouw gasten kan verrassen met een unieke invulling van jullie huwelijksdag. Evelyn, Elize en Rick denken graag met je mee om van jouw huwelijk in het centrum van Utrecht de mooiste dag van je leven te maken! We geven je graag een vrijblijvende rondleiding door onze locaties om je te informeren over de mogelijkheden en te inspireren over hoe jij jouw evenement het beste kan vormgeven. We denken graag met je mee en we zijn altijd bereikbaar voor overleg. We hechten er grote waarde aan om van te voren zoveel mogelijk details van jullie huwelijksdag vast te leggen, zodat de grote dag perfect verloopt. Natuurlijk denken we ook tijdens de dag met je mee en springen we flexibel als het programma toch anders loopt dan verwacht, bijvoorbeeld als de speech toch iets langer duurt dan gepland. Wat je ons ook vraagt: ‘ja’ is het antwoord!

Wil je weten of wij kunnen verzorgen wat jij wilt? Neem dan contact met ons op.