Home Trouwen – 5 tips bij het plannen van een huwelijk

Trouwen – 5 tips bij het plannen van een huwelijk

Trouwen Paushuize
Ja! Het is zo ver, je gaat trouwen.

Dat kan zo maar de mooiste dag van je leven worden! Naast dat je bruiloft een dag is om naar uit te kijken, kan je het ook best spannend zijn. Je wilt zeker weten dat het een hele fijne en mooie dag is waar je optimaal van geniet. Hoe zorg je er voor dat je alles goed regelt, zodat  jullie trouwdag zorgeloos is? Wij hebben 5 tips om mee te nemen in de voorbereidingen.

Het is jullie dag!

Hoe je het ook wil vieren, groots en uitbundig, of juist klein en intiem, het belangrijkste is dat deze dag bij jullie past. Tradities zijn mooi, maar hoeven natuurlijk niet! Vooraf kun je vast nadenken over welke sfeer aansluit bij jullie verwachtingen en wensen. Als het bijvoorbeeld gaat om de invulling van de catering of de opstelling, zijn er heel veel mogelijkheden.

Zijn jullie niet zo dol op bruidstaarten of op champagne? Dan hoeft dat natuurlijk ook niet te worden geserveerd. Er zijn veel feestelijke alternatieven te bedenken die misschien beter bij jullie passen. Ook als het gaat om de opstelling van de huwelijksceremonie, kun je alle kanten op. Een trouwopstelling met een middenpad kan heel mooi zijn, maar er is nog meer mogelijk. Wat dacht je van een opstelling in een cirkel, met jullie als stralend middelpunt! Of een ceremonie waarbij iedereen staat, in plaats van zit? Huwelijkslocaties hebben veel ervaring met het verzorgen van bruiloften en ze denken graag mee hoe jullie dag een groot succes kan worden.

Huize Molenaar Ties Mitzi Elize
Geef taken uit handen

Ook al is het jullie huwelijk, je hoeft niet alles zelf te doen! Een huwelijkslocatie kan vaak veel voor je regelen. Zo hebben de meeste trouwlocaties wel een huisbloemist, bakker, keuken en zelfs tips voor een fotograaf of muziek.

De hulp van een goede ceremoniemeester,  kan ook veel schelen. Deze ondersteunt je bij het regelen van allerlei zaken en is op de dag zelf het aanspreekpunt. Het is fijn als degene die je deze belangrijke taak geeft ervaring heeft met organiseren. Een goede ceremoniemeester weet wat voor jullie belangrijk is, bewaart het overzicht, verdeelt taken en zorgt dat jullie je kunnen bezighouden met het belangrijkste: genieten van je vrienden en familie.

Bruidstaart bij de bruidstuin in Huize Molenaar, Heirloom
Toost en taart!

Bij een klassieke bruiloft hoort een bruidstaart en een toost! Vaak kiezen bruidsparen er voor om een toost met champagne te combineren met het aansnijden van de taart. Hoewel dit een feestelijk gezicht is, kan het ook anders! Zo gaat champagne erg goed samen met een hartig luxe hapje. De bruidstaart kun je ook op een heel ander moment aansnijden: tijdens het dessert van jullie huwelijksdiner bijvoorbeeld!

Houden jullie niet van champagne? Een feestelijke toost kan natuurlijk ook met een ander drankje. Wat dacht je van jullie lievelingswijn, of een gepersonaliseerde cocktail of mocktail? Er zijn heel veel alternatieven te bedenken en een locatie denkt graag met je mee!

Chocoladetaartje met roodfruit als dessert bij de Proeftuin
Speciaal voor jullie!

Veel details  kunnen worden gepersonaliseerd. Naast een eigen cocktail is er nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan menukaartjes met jullie foto of initialen. Of zelfs een volledig op maat gemaakt menu, met precies de gerechten die jullie lekker vinden.

Geniet!

Op jullie trouwdag staat jullie liefde en toekomst centraal. Het allerbelangrijkste is dan ook dat het de mooiste en fijnste dag is voor jullie zelf. Ondanks de druk van buiten af die je voor deze dag zou kunnen voelen, draait het niet om anderen. De beste tip is dan ook om vooral te genieten van het samen zijn en het vieren van jullie. En natuurlijk helpen we je graag om alles volledig ontspannen te laten verlopen.

Wil je weten hoe jullie huwelijk op één van onze trouwlocaties in het centrum van Utrecht er uit kan zien? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer.

Contact