Home Congreslocaties in Utrecht: Ontdek de Geertekerk en Huize Molenaar

Congreslocaties in Utrecht: Ontdek de Geertekerk en Huize Molenaar

Utrecht, het bruisende hart van Nederland, biedt een scala aan unieke congreslocaties. Voor wie op zoek is naar een bijzondere setting om een evenement te organiseren, zijn de Geertekerk en Huize Molenaar absolute aanraders. Deze locaties combineren historische charme met moderne faciliteiten, waardoor ze perfect zijn voor inspirerende bijeenkomsten. In dit verhaal nemen we je mee naar deze twee pareltjes in Utrecht.

De Geertekerk: Historische Pracht in het Hart van de Stad

De Geertekerk, gelegen aan de Geertekerkhof, is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse architectuur. Deze kerk, gebouwd in de 13e eeuw, straalt geschiedenis en grandeur uit. De imposante gotische stijl en de serene sfeer maken het een unieke locatie voor congressen en evenementen.

Voordelen van de Geertekerk als congreslocatie

 • Authentieke sfeer: De historische ambiance van de Geertekerk biedt een inspirerende omgeving die bijdraagt aan de sfeer van elk evenement.
 • Flexibele ruimte: De kerk beschikt over meerdere zalen die flexibel in te richten zijn voor diverse soorten bijeenkomsten, van kleine workshops tot grote conferenties.
 • Moderne voorzieningen: Ondanks de historische setting is de Geertekerk voorzien van moderne faciliteiten zoals audiovisuele apparatuur en WiFi, wat essentieel is voor hedendaagse evenementen.
 • Centrale ligging: Gelegen in het centrum van Utrecht, is de Geertekerk eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn voldoende parkeermogelijkheden in de nabijheid.

Huize Molenaar: Elegant en Sfeervol

Vergadering in de Pauluskamer, Huize Molenaar

Huize Molenaar, een prachtig herenhuis aan de Korte Nieuwstraat, biedt een elegante en intieme setting voor congressen en zakelijke bijeenkomsten. Dit monumentale pand, gebouwd in de 18e eeuw, ademt een sfeer van exclusiviteit en verfijning.

Wat maakt Huize Molenaar bijzonder

 • Historische elegantie: De statige salons en stijlvolle inrichting maken van Huize Molenaar een elegante locatie die indruk maakt op gasten.
 • Persoonlijke service: Het team van Huize Molenaar staat bekend om hun persoonlijke en professionele service, waardoor elk evenement op maat gemaakt kan worden.
 • Uitstekende catering: Met een eigen keukenbrigade biedt Huize Molenaar hoogwaardige culinaire verzorging, van verfijnde diners tot uitgebreide buffetten.
 • Privacy en exclusiviteit: De verschillende zalen kunnen exclusief gehuurd worden, wat zorgt voor een privé en ongestoorde omgeving voor belangrijke bijeenkomsten.
Waarom Kiezen voor Utrecht?

Utrecht is een dynamische stad die een perfecte mix biedt van historische charme en moderne voorzieningen. De centrale ligging en de uitstekende bereikbaarheid maken het een ideale locatie voor congressen en evenementen. Bovendien zorgen de unieke locaties zoals de Geertekerk en Huize Molenaar voor een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers.

Tips voor een Geslaagd Congres in Utrecht

 1. Plan vroegtijdig: Populaire locaties zoals de Geertekerk en Huize Molenaar zijn vaak snel volgeboekt. Zorg ervoor dat je ruim van tevoren reserveert om teleurstelling te voorkomen.
 2. Maak gebruik van lokale diensten: Utrecht biedt tal van diensten die kunnen bijdragen aan het succes van je evenement, van professionele eventplanners tot lokale cateraars.
 3. Combineer met activiteiten: Maak gebruik van de rijke cultuur en geschiedenis van Utrecht door activiteiten zoals stadswandelingen of museumbezoeken op te nemen in het programma.

Of je nu kiest voor de historische pracht van de Geertekerk of de elegante sfeer van Huize Molenaar, beide locaties bieden een unieke setting voor je volgende congres in Utrecht. Door de combinatie van authentieke charme en moderne faciliteiten, zorgen deze locaties voor een inspirerende en onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers.

Wil je meer weten?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie en om je ideale congreslocatie te boeken.

Contact